Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän päiväkeskuksissa virkistävää kevätohjelmaa ikääntyneille

Jyväskylän päiväkeskuksissa virkistävää kevätohjelmaa ikääntyneille

Jyväskylässä ikääntyneiden päiväkeskuksissa nautitaan monipuolisista tapahtumista toukokuussa. Päiväkeskuksissa liikutaan, koetaan monipuolisia musiikki- ja draamaesityksiä sekä kuullaan terveyden ja toimintakyvyn ylläpidosta sairaanhoitajan luennoilla.

Päiväkeskustoiminnan tavoitteena on edistää hyvinvointia ja ikääntyneiden itsenäistä kotona selviytymistä. Ikääntyneiden päiväkeskuksissa osallistutaan toimintaan ja tavataan muita alueen ikäihmisiä. -Samalla torjutaan tehokkaasti yksinäisyyttä. Järjestetty ohjelma on kaikille avointa ja maksutonta, kertoo päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen.

Huhtasuolla voimistellaan senioripuistossa raittiissa ulkoilmassa
Huhtasuon päiväkeskuksessa siirrytään kevään kunniaksi jumppaamaan tiistaisin Huhtasuon senioripuistoon nauttimaan kevätsäästä. Talven ajan on jumpattu viikoittain sisätiloissa. Maanantaisin kokoontuva Terho-kerho kokoaa yhteen seudun lapsia, aikuisia ja vanhuksia. Toukokuussa Terho-kerhon ohjelmassa ovat olympialaiset ja kaarnalaivojen rakennustalkoot ikäihmisten opein. Vapun jälkeen Huhtasuon päiväkeskuksen henkilökunta ja asiakkaat osallistuvat Jyväskylän siivoustalkoisiin ja keräävät roskia lähiympäristöstä.

Keltinmäessä kuullaan Sointukuoroa äitienpäiväkonsertissa

Keltinmäen päiväkeskuksen monipuolinen ohjelma toukokuussa tarjoaa jokaiselle jotakin. Äitienpäivän alla nautitaan Sointukuoron sulosoinnuista ja loppukuusta Kievarilaulajien kevätsävelistä. Toukokuussa päiväkeskuksessa vierailee myös maahanmuuttajaryhmä kertomassa omasta kulttuuristaan päiväkeskuksen väelle.

Kaikissa Jyväskylän kaupungin kahdessatoista alueellisessa päiväkeskuksessa on toukokuun aikana paljon kulttuuripitoista ohjelmaa asiapitoisten sairaanhoitajan luentojen lisäksi.
Päiväkeskusten monipuoliset viikko-ohjelmat voi lukea kaupungin päiväkeskusten verkkosivuilta ja lisätietoa saa myös poikkeamalla päiväkeskuksen ovesta sisälle.

Päiväkeskukset ovat avoinna normaalisti kesäkuun ajan. Heinäkuussa toiminta on supistettua ja suunnattu lähinnä omaishoidon asiakkaille. Vapaaehtoiset järjestävät muutamassa päiväkeskuksessa kerran viikossa kerhotoimintaa heinäkuun ajan. Loma-ajan toiminnasta tiedotetaan tarkemmin kesäkuussa.


Lisätietoa: palveluesimies Eila Ahvenainen p. 014 266 3687, Huhtasuon päiväkeskus, p. 014 266 3788, Keltinmäen päiväkeskus, p. 014 266 3792, http://www.jyvaskyla.fi/ikaantyneet/paivakeskukset

21.4.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje