Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Yhdessä kaupunki siistiksi ja viihtyisäksi – tervetuloa Jyväskylän siivoustalkoisiin 3. toukokuuta!

Yhdessä kaupunki siistiksi ja viihtyisäksi – tervetuloa Jyväskylän siivoustalkoisiin 3. toukokuuta!

Jo perinteiset kaupungin siivoustalkoot järjestetään taas vapun jälkeisenä tiistaina, 3. toukokuuta. Talkooilmoittautumisia otetaan vastaan 29.4. saakka. Ennakkoilmoittautuminen on tarpeen varusteiden hankinnan ja muiden järjestelyjen takia.

Talkoisiin osallistuvat lähes kaikki Jyväskylän peruskoulut, mutta myös muuta vapaaehtoisväkeä on mukana. Kaiken kaikkiaan roskia kerää joka kevät 13 000 – 14 000 jyväskyläläistä. Yhdessä saadaan luonnosta pois sinne kuulumatonta roskaa yli 10 tonnia joka kevät.

– Talkoisiin ilmoittautuu koulujen lisäksi kymmeniä porukoita, mutta enemmänkin mahtuisi mukaan – tervetuloa siis kaikki! Kevättalkoot on hyväksi havaittu keino tuoda leppoisaa yhdessä tekemisen meininkiä omalle asuinalueelle. Kokoa porukka taloyhtiöstäsi, asukasyhdistyksestäsi tai vaikkapa ystäväpiiristäsi ja tulkaa mukaan nauttimaan kevätilmasta sekä talkoiden myötä kaunistuvasta ympäristöstä. Myös yksittäiset asukkaat ja perheet voivat ilmoittautua mukaan talkoisiin, kannustaa ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo Jyväskylän kaupungilta.


Roskat pois yhteisiltä alueilta

Siivoustalkoissa keskitytään keräämään ihmisten pudottamat roskat pois yhteisestä ympäristöstä. Talkoissa ei kerätä haravointijätettä, hiekoitushiekkaa tai vaarallisia jätteitä eikä asukkaiden tai taloyhtiöiden omia jätteitä.

Sopivia siivouskohteita löytyy omasta lähiympäristöstä, kuten puistoista, lähimetsistä, rannoilta ja muilta virkistysalueilta. Turvallisuuden takia valtateiden varsille ei pidä mennä siivoamaan ollenkaan ja katujenkin varsilla on syytä varoa liikennettä, jos sieltä haluaa poimia roskia. Lasten kanssa on parasta keskittyä lähimetsien ja puistojen roskiin.

Roskat kerätään jätesäkkeihin, jotka sitten tuodaan teiden varsille noutoa varten. Kaikki ilmoittautuneet voivat hakea ryhmälleen jätesäkit ja hanskat Palvelupiste Hannikaisesta, Korpilahden tai Tikkakosken yhteispalvelupisteestä. Kaupunki kuljettaa kerätyt roskat pois.


Vielä mahtuu mukaan!

Ilmoita itsesi tai ryhmäsi koko kaupungin siivoustempaukseen viimeistään perjantaina 29.4. osoitteessa www.sotkutontapaivaa.fi tai puhelimitse JAPA ry:n toimistoon p. 040 036 1365.

Siivoustalkoiden järjestämisestä vastaa Jyväskylän kaupunki yhteistyössä Altek Aluetekniikan, YIT Rakennus Oy:n ja Destia Oy:n sekä Mustankorkean jätteenkäsittelykeskuksen kanssa. Ilmoittautumisia ottaa vastaan JAPA ry. Talkooporukat organisoivat itsenäisesti kukin omat siivoustapahtumansa.

Kevättalkoot ovat osa Jyväskylän kaupungin Sotkutonta päivää –kampanjaa. Tulostettavat talkoojulisteet löytyvät osoitteesta www.sotkutontapaivaa.fi.


Lisätietoja:
www.sotkutontapaivaa.fi
– ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5151, etunimi.sukunimi@jkl.fi
– koordinaattori Kati Kankainen, JAPA ry, p. 040 036 1365, etunimi.sukunimi@jkl.fi tai Anna Sarkkinen, JAPA ry, p. 040 593 8541, etunimi.sukunimi@jkl.fi

20.4.2016Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje