Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Toimeentulotukiasiakkaiden sähköiset hakemukset siirtyvät Hyvikseen

Toimeentulotukiasiakkaiden sähköiset hakemukset siirtyvät Hyvikseen

Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityön asiakkaiden toimeentulotuen sähköinen asiointi siirtyy toukokuun alussa Hyvis.fi-palveluun. Samalla loppuu asiointi viestinvälitysohjelma Forsanten kautta. Muutos koskee noin viittäsataa Hannikaisenkadun sosiaaliaseman asiakasta.

Jos asiakas haluaa tehdä toimeentulotukihakemuksen sähköisesti Hyvis.fi-palvelussa, on hänen ensin kirjauduttava palveluun. Sitten hän tekee palvelussa sähköisen asioinnin sopimuksen. Tämän jälkeen asiakkaan on vielä ilmoitettava sosiaaliasemalle, että hän on tehnyt sopimuksen. Ilmoituksen voi tehdä Hyviksessä aikuissosiaalityön yhteydenottolomakkeella.

Kun asia on käsitelty sosiaaliasemalla, lähetetään asiakkaalle tieto, koska hän voi ryhtyä tekemään toimeentulotukihakemuksia palvelussa.

Aluksi luvan saanti voi kestää, koska siirtymävaiheessa sosiaaliasemalla on jonoja muutoksen vuoksi. Toimeentulotukihakemuksen voi edelleen lähettää myös paperisena postin kautta.

Hyvikseen kirjaudutaan osoitteessa www.hyvis.fi/keskisuomi/fi/ verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Hyviksen käyttö sähköisessä asioinnissa laajenee Jyväskylän kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluissa toukokuussa. Sen kautta voi lähettää turvallisesti yhteydenottopyyntölomakkeen perheneuvolaan, lapsiperheiden kotipalveluun, aikuissosiaalityöhön, lastensuojeluun ja lapsioikeudellisiin palveluihin. Lisäksi sähköisesti voi lähettää lapsiperheiden kotipalveluhakemuksen, isyyden kiistämislomakkeen sekä lastensuojeluilmoituksen.

Hyvis.fi – verkkosivusto sisältää keskitetysti ajantasaista, alueellista ja kansallista tietoa terveydestä ja hyvinvoinnista sekä sosiaali- ja terveyspalveluista. Tieto on ammattilaisten tuottamaa ja Keski-Suomessa sisällön tuottamisessa toimivat yhteistyössä sairaanhoitopiirin terveyden edistämisen yksikön asiantuntijat.

Lisätietoja

johtava sosiaalityöntekijä Laura Vänttinen, Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut, p. 014 266 3403

sosiaaliohjaaja Minna Sellman, Aikuissosiaalityö ja kuntouttavat palvelut, p. 014 266 7513

19.4.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje