Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kulttuuriluotsit ulkoiluttavat Pekka Suomäen taideteosta Jyväskylän kävelykadulla 22.4.

Kulttuuriluotsit ulkoiluttavat Pekka Suomäen taideteosta Jyväskylän kävelykadulla 22.4.

Valtakunnalliseen kampanjaan liittyvä Taide ulkoilee -tapahtuma järjestetään Jyväskylän kävelykadulla perjantaina 22.4. klo 12 - 14. Jyväskyläläisten kulttuuriluotsien ja Taiteen edistämiskeskuksen järjestämään kävelytilaisuuteen on ulkoilutettavaksi teokseksi valittu kuvataiteilija Pekka Suomäen työ Hätätilanteessa riko lasi. Kulkue lähtee liikkeelle Jyväskylän taidemuseosta klo 12 kiertäen Kävelykadulla (sateen sattuessa kauppakeskuksissa) ja palaten takaisin museolle klo 14.

Taiteen ulkoiluttajien kanssa keskustellaan muun muassa siitä, mitä taide heille merkitsee, missä taidetta pitäisi olla ja millaisia teoksia tarvitaan. Tapahtumassa on mukana Jyväskylän kaupungilta mm. vanhuspalveluiden palvelujohtaja Risto Kortelainen, kaupunkirakenteen toimialajohtaja Erja Saarivaara ja hyvinvointikoordinaattori Tytti Solankallio-Vahteri sekä kaupunginhallituksen varapuheenjohtaja Jaakko Selin. Kävelylenkin jälkeen taidemuseossa voi tutustua Pekka Suomäen Vuosituhannen retroskeptio -näyttelyyn ja jatkaa keskustelua taiteesta kulttuuriluotsien Perjantaiporinoissa.

Taide ulkoilee eri puolilla Suomea

Taiteen edistämiskeskuksen ja taiteen hyvinvointivaikutusten yhteyspiste Taikusydämen toteuttamassa Taide ulkoilee -kampanjassa taidetta viedään ihmisten lähelle ja luodaan taiteen ympärille kiinnostavia kohtaamisia ja keskusteluja. Kampanjalla halutaan lisätä taiteen saatavuutta ja saavutettavuutta sekä tietoisuutta taiteen hyvinvointivaikutuksista. Taiteen ulkoilutukset ovat pop-up -henkisiä tapahtumia, joita toteutetaan huhtikuussa ympäri Suomea. Tapahtumissa paikalliset taiteilijat tekevät taidetta paikoissa, joissa sitä ei normaalisti ole koettavissa ja mukana on paikallisvaikuttajia tutustumassa taiteeseen ja keskustelemassa taiteen vaikutuksista tapahtuman osallistujien kanssa.

Lisätietoja:
Hanne Laitinen
kulttuuriluotsikoordinaattori
hannemari.laitinen(at)jkl.fi
p. 050 338 1114

Pauliina Lapio
Taiteen ja hyvinvoinnin läänintaitelija
Taiteen edistämiskeskus / Keski-Suomen aluetoimipiste
pauliina.lapio(at)minedu.fi
p. 02 95 330 833

Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/1139651016056205/
Blogi: taideulkoilee.fi

19.4.2016Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje