Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen museon kuvia vapaaseen käyttöön Finna-palvelussa 18.4. alkaen

Keski-Suomen museon kuvia vapaaseen käyttöön Finna-palvelussa 18.4. alkaen

Astuvansalmen D2-maalausalueen hirvet. Kuva: Pekka Kivikäs / Keski-Suomen museo.

Keski-Suomen museon verkossa selattavissa olevat valokuva-aineistot avautuvat Finna-palvelun kautta haettaviksi Keski-Suomen päivänä 18.4. Museon kuvat ovat osa Museoiden Finna-näkymää. Haettavissa ja selattavissa on alkuvaiheessa noin 600 valokuvaa Jyväskylästä ja Keski-Suomesta. Julkaistava aineisto karttuu jatkuvasti kuva-aineiston digitoinnin kautta.

Tunnetko jo Finna-palvelun?

Tunnetko jo Suomen kirjastojen, arkistojen ja museoiden yhteisen Finna-palvelun? Asiakasliittymän kautta on selattavissa jo yli miljoonan verkossa saatavilla olevan kirjan, asiakirjan, esineen tai kuvan tiedot yhdellä haulla. Finna parantaa merkittävästi kulttuuriaineistojen saavutettavuutta ja käyttöä, sillä osa palvelun tiedoista on julkaistu aineistojen vapaan käytön sallivalla lisenssillä.

Pekka Kivikkään kalliomaalaustutkimuksen kuva-aineisto

Finnan kautta selattavaksi avautuu samalla valtakunnallisesti merkittävä, professori Pekka Kivikkään kalliomaalaustutkimuksen kuva-aineisto. Keski-Suomen museon kokoelmiin kuuluvasta laajasta tutkimusarkistosta on vuosina 2014 -2016 digitoitu ja luetteloitu Laukaan Saraakallion ja Ristiinan Astuvansalmen kalliomaalauksiin liittyvät kuva-aineistot.

Miten kuvia voi käyttää ja julkaista?

Keski-Suomen museon kuvat on julkaistu Finnassa selailukuvien käytön mahdollistavalla lisenssillä (CC BY-ND 4.0). Tämä tarkoittaa, että selailukuvia voi käyttää ja julkaista, kunhan kuvaajan nimi ja Keski-Suomen museo mainitaan kuvan yhteydessä. Kuvia ei saa muunnella.

Painolaatuisia, maksullisia tiedostoja selailukuvista voi tilata Jyväskylän kaupungin kuvienhallintajärjestelmän ja Keski-Suomen museon kuvapalveluiden kautta.

Lisätietoja:
Virpi Mäkinen
Intendentti (kokoelmat)
Keski-Suomen museo
p. 014 266 4358
sp. virpi.makinen(at)jkl.fi

15.4.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje