Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vallaton ja normiton Alwar Urban –tanssifestari Vol 3 valtaa Jyväskylän kaupunginteatterin

Vallaton ja normiton Alwar Urban –tanssifestari Vol 3 valtaa Jyväskylän kaupunginteatterin

Alwar Urban –tanssifestari palaa Jyväskylän kaupunginteatterille entistä vallattomampana. Kolmipäiväinen festivaali järjestetään 21.-23.4.2016. Tänä vuonna festivaalin yhteistuottajina toimivat Keski-Suomen Tanssin Keskus, Tanssiryhmä Off/Balance, Jyväskylän kaupunginteatteri ja uusimpana kumppanina Keski-Suomen elokuvakeskus.

Festarin ohjelma koostuu kolmesta tiiviistä ohjelmakokonaisuudesta. Koko festarin aloittaa torstaina 21.4. uutuusohjelma teatterin pienellä näyttämöllä, kun Keski-Suomen elokuvakeskus tuo ensimmäistä kertaa Jyväskylään pohjoismaisia tanssielokuvia.

Kuuden tanssielokuvan näytöksen jälkeen siirrytään yleisölämpiöön, jossa vuorossa on ohjelmakokonaisuus VALLATON – Kun taide karkasi näyttämöltä. Lämpiössä irti pääsee Off/Balance esityksellään Vapaa pudotus, joka takaa katsojalleen yllätyksiä; kokeilua, improvisaatiota, akrobatiaa ja huumoria.

Vallaton ilta jatkuu esityksen jälkeen Avajaisklubilla, jossa nähdään tanssia ja sirkusta yhdistävä vannenumero Anna-Leena Järveltä sekä Trio Kinesthésique – jazz-trio, joka liikuttaa.

Perjantaina 22.4. päivän aloittaa tanssitaiteilija Terhi Kuokkasen Koreografin kulma, jossa toteutetaan toiveiden koreografioita. Mukaan voi ottaa idean tanssista tai vain itsensä – lopputuloksena syntyy tanssi sinulle tai tanssitaiteilijalle.

Perjantai-iltaa puolestaan vietetään pienellä näyttämöllä, jossa luvassa on ohjelmakokonaisuus NORMITON – Ei ihan perusperjantai-ilta. Nimensä mukaisesti yleisölle tarjotaan positiivisesti vinksahtanut kokonaisuus, jossa scifi-henkisen vierailuesityksen kautta päädytään väliajalle absurdiin discojonoon ja sieltä edelleen yllätyksiä täynnä olevaan Sukkasillaan! - Uuden ajan discoon.

Perjantain vierailuesityksenä nähdään Tomi Paasosen koreografia 2nd Nature, jossa tanssin lisäksi lavan valtaavat robotit, hypnoottinen live-musiikki ja yltäkylläinen lavastus. Tämä nykytaideteos on satiirinen spektaakkeli, joka näyttää ihmisen keinotekoisuuden ekosysteemeissä oireilevana oliona.

Lauantaina 23.4. tasoitellaan normittomuuden olotilaa Lauantai-Loungessa. Lounge kutsuu yleisön hengähtämään ja lataamaan uutta energiaa. Yhdellä lipulla saa sielun ja ruumiin ravintoa terveyssmoothien ja kolmen työpajan muodossa Hanna Liinojan, Teija Häyrysen ja Elina Häyrysen ohjauksessa. Luvassa on eri tanssilajeja maailmanmusiikin tahtiin, somaattisen tanssin leikkisyyttä ja yllätyksiä, sekä palautumista ja voimaantumista Pilateksen keinoin.

ALWAR URBAN –TANSSIFESTARI VOL 3 PÄHKINÄNKUORESSA
Tapahtumapaikka: Jyväskylän kaupunginteatteri

TORSTAI 21.4.2016
Klo 18 LOIKKA ON TOUR – Pohjoismaisia tanssielokuvia. Liput 8€.
Klo 19.15 VALLATON – Kun taide karkasi näyttämöltä. Liput 16/16/12€.
Tanssiryhmä Off/Balance: Vapaa pudotus
Avajaisklubi: Anna Leena Järven vannenumero Heart of a Dog & Trio Kinesthésique.

PERJANTAI 22.4.2016
Klo 15-17 KOREOGRAFIN KULMA / Terhi Kuokkanen, Tanssiryhmä Off/Balance.
Ilmainen osallistujille. Pakollinen ennakkoilmoittautuminen info@offbalance.fi
Klo 18.30 NORMITON – Ei ihan perusperjantai-ilta. Liput 24/24/20€.
Vierailuesitys – Tomi Paasonen: 2nd Nature
Väliaika – jonotus sisältyy lipunhintaan. Järjestyksen ylläpidosta vastaa Teatterikoneen Musta taksi-kollektiivi.
Sukkasillaan! – Uuden ajan disco.

LAUANTAI 23.4.2016
Klo 11-13 LAUANTAI-LOUNGE. Liput 12€.
Lipunhinta sisältää kolme työpajaa ja terveyssmoothien.


Katso koko ohjelma ja lipunmyyntitiedot: www.alwarurban.fi

Lisätietoja:
Tuottaja Johanna Muhonen
Keski-Suomen Tanssin Keskus
johanna.muhonen@tanssinkeskus.fi, 045 344 5136

Tuottaja Antti Lähdesmäki
Tanssiryhmä Off/Balance
antti@offbalance.fi, 050 360 2136

Markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi
Jyväskylän kaupunginteatteri
jouni.huhtaniemi@jkl.fi, 040 556 9810

Toiminnanjohtaja Kaisu Tapaninen
Keski-Suomen elokuvakeskus
kaisu.tapaninen@ksek.fi, 044 550 2582


14.4.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje