Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläläiset tyytyväisiä ohjatun liikunnan palveluihin

Jyväskyläläiset tyytyväisiä ohjatun liikunnan palveluihin

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut toteutti helmikuussa asiakastyytyväisyyskyselyn järjestämistään ohjatuista liikuntaryhmistä. Kysely on osa liikuntapalvelujen tekemää selvitystä paikallisten liikuntapalvelujen kokonaistilanteesta Jyväskylässä, ja sen tavoitteena oli selvittää ohjattujen liikuntaryhmien asiakkaiden mielipiteitä ja kehitysehdotuksia ohjatuista liikuntapalveluista.

Kyselyyn vastasi yhteensä 616 liikuntapalvelujen asiakasta. Vastaajista 80 % oli naisia ja 20 % miehiä, ja suosituin ohjattu ryhmä vastanneiden keskuudessa oli iäkkäiden liikuntaryhmä, jossa liikuntaa harrasti 45 % vastanneista. Ohjatun liikunnan suosituimpia yksittäisiä harrastuspaikkoja olivat uimahallit AaltoAlvari ja Wellamo sekä Kuokkalan Granitti. Ohjatuissa ryhmissä liikuttiin keskimäärin yksi tai kaksi kertaa viikossa.

Vastaajien mielestä tärkeimpiä syitä ohjatun liikunnan harrastamiselle olivat liikunnan terveydelliset vaikutukset, liikunnan tuottama ilo sekä kunnon kohotus. Kielteisesti ohjattuun liikuntaharrastukseen vaikuttivat muun muassa osallistumismaksujen kalleus, välimatkat sekä laiskuus tai saamattomuus. 59 % vastanneista oli erittäin tyytyväisiä ohjattujen liikuntaryhmien tarjontaan ja peräti 69 % oli erittäin tyytyväisiä ryhmäliikuntatuntien sisältöön.

Tulevaisuudessa vastanneet toivovat liikuntapalvelujen järjestävän lisää vesiliikunta- ja kuntosaliryhmiä. Liikuntapalvelut hyödyntävät kyselyn tuloksia palvelujen kehittämisessä ja seuraavan kauden suunnittelussa.

- Välimatkat koettiin kyselyssä liikkumisen esteeksi, ja siihen pyrimme vastaamaan kehittämällä lähiliikuntamahdollisuuksia Jyväskylän eri kaupunginosissa. Vesiliikuntaryhmien osalta aiomme kyselyn tulosten perusteella lisätä niiden ryhmien tarjontaa, jotka ovat tähän asti olleet suosituimpia, kommentoi Terveyttä ja hyvinvointia edistävien liikuntapalvelujen palveluesimies Kirsi Pelo-Arkko.

Lisätietoja: Terveyttä ja hyvinvointia edistävien liikuntapalvelujen palveluesimies Kirsi Pelo-Arkko p. 014 2664 265, kirsi.pelo-arkko[at]jkl.fi

14.4.2016Henri Nyholm

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje