Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonian kamarikonsertti kaupungintalolla 27.4. tuo mieleen muistoja Firenzestä

Jyväskylä Sinfonian kamarikonsertti kaupungintalolla 27.4. tuo mieleen muistoja Firenzestä


KamarikokoonpanoJyväskylä Sinfonian jousi- ja puhallinsoittajakokoonpano esiintyy Muistoja Firenzestä -kamarikonsertissa Jyväskylän kaupungintalolla keskiviikkona 27.4. klo 19. Ohjelmassa on kaksi kamarimusiikkiteosta: W. A. Mozartin käyrätorvikvintetto sekä Pjotr Tšaikovskin jousisekstetto Muistoja Firenzestä. Konsertissa esiintyvät viulistit Kaisamari Hiltunen ja Niina Tuunainen, alttoviulistit Maria Mangeloja ja Grigory Tsyganov, sellistit Ilkka Kauppi ja Juha Malmivaara sekä käyrätorvisti Jussi Järvenpää.

Tšaikovski kirjoitti jousisekstettoaan Firenzessä säveltäessään samalla myös Patarouva-oopperaansa. Päänvaivaa aiheutti teoksen epätavallinen kokoonpano, johon kuului kaksi viulua, kaksi alttoviulua ja kaksi selloa. Lopputuloksena oli kuitenkin lyyrinen ja lämminhenkinen mestariteos, josta löytyy säveltäjälle tyypillisiä slaavilaisia melodioita sekä hiven Joutsenlampeakin.

Mozart kirjoitti käyrätorvikvintettonsa Wienissä vuonna 1782 vain hetki omien häidensä jälkeen. Onnellisen kuuloinen kvintetto on kirjoitettu Ignaz Leutgebille, käyrätorvivirtuoosille, joka niukan soittajan toimeentulonsa vuoksi piti Wienissä myös juustokauppaa, Mozartin perheen avustamana.

Lue lisää konsertista
Kuvapankki

Liput:
15 € teatterin lippumyymälästä tai tuntia ennen ovelta (jos lippuja on jäljellä) tai
17,50 € (hinta sisältää palvelumaksun) Lippupiste

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

14.4.2016Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje