Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomen museossa juhlitaan Keski-Suomea, vietetään Kontin päivää sekä tehdään aikamatka kotiin ja asumiseen!

Keski-Suomen museossa juhlitaan Keski-Suomea, vietetään Kontin päivää sekä tehdään aikamatka kotiin ja asumiseen!
19.-24.4.2016

Lauantaina 23.4. kuullaan tarinoita entisajan kaupunkilaisen elämisestä ja asumisesta. Kuva Taulumäeltä 1924-1930. Kuva: Jaakko Rusanen, Keski-Suomen museo

Vuosittain juhlittava Keski-Suomen päivä 18.huhtikuuta sattuu tänä vuonna maanantaipäivälle, jolloin museot ovat kiinni, mutta ei hätää, Keski-Suomen museossa järjestetään heti tiistaista eteenpäin monenlaista mukavaa ohjelmaa!

Tiistaina ohjelmassa on yleisöluento Saarijärvelle Suomea löytämään, perjantaina vietetään filmiperjantaita taide kaupungissa -teemalla sekä askarrellaan romppeista taidetta työpajatila Kontin syntymäpäivän kunniaksi. Lauantain Aikamatka kotiin -tapahtumassa on tarjolla puuhaa ja ohjelmaa koko perheelle sekä tietysti kahvitarjoilu. Mutta missä ja miten asuikaan piirilääkäri Wolmar Styrbjörn Schildt, joka toivoi Suometar-lehdessä 18.4.1856 julkaistussa kirjoituksessaan Suomen armolliselta esivallalta maaherran lääniä Keski-Suomeen?

Tapahtumien ohessa voi nauttia lasten ja nuorten taiteesta, ortodoksisista kirkkotekstiileistä ja tehdä pieniä ostoksia kotiin viemisiksi. Tervetuloa!

Ohjelma:

Ti 19.4. klo 18
Yleisöluento: Saarijärvelle Suomea löytämään
Esa Sironen, YTT, dokumenttiohjaaja, vapaa toimittaja
Tässä 30 minuuttia kestävässä dokumentissa tehdään professori Teivas Oksalan mukana kulttuurimatka Jyväskylän Seminaarinmäeltä nuoren Runebergin Saarijärvelle Suomea löytämään. Esa Sironen kertoo myös Keski-Suomen ja Suomen kulttuuriperinteestä.
Vapaa pääsy.

Pe 22.4. klo 15-18
Filmiperjantai
Teemana Taide kaupungissa
Taide kaupungissa nostaa keskustelun etusijalle. Keskustelun avaajina paikalla ovat visuaalisten taiteiden läänintaiteilija Kirsi Pitkänen, monitaiteilija Marko Kaiponen sekä kuvataiteilijat Jaakko Valo ja Anna Ruth. Alkuun näemme Kaiposen ja Valon dokumenttielokuvan Viides vuodenaika.
Filmiperjantait järjestetään yhteistyössä Keski-Suomen elokuvakeskuksen kanssa.
Vapaa pääsy.

Pe 22.4. klo 11-18
Kontin 2-vuotissyntymäpäivät: Non stop-Taiteilijaelämää-työpaja
Tervetuloa tekemään kierrätysmateriaaleista rompetaidetta Keski-Suomen museon opintotila Konttiin! Nonstop-työpaja. Ohjaaja paikalla.
Vapaa pääsy.

La 23.4. klo 11-15
Aikamatka kotiin -tapahtuma
Nyt on mukava mahdollisuus tehdä aikamatka kotiin ja asumiseen! Aikamatka kotiin -tapahtumassa Keski-Suomen museolla on tarjolla ohjelmaa koko perheelle. Entisajan Jyväskylä -kuvaesitys ja Jyväskylä – kaupunkiko sekin on? -näyttelyn opastettu kierros johdattavat muistoissa menneeseen. Näyttelyssä kuullaan tarinoita entisajan kaupunkilaisen elämisestä ja asumisesta. Millaista oli jyväskyläläisen 1800-luvun herraskainen asuminen? Missä ja miten asuikaan piirilääkäri Wolmar Styrbjörn Schildt? Entäpä millainen tilaihme olikaan työläiskodin vaatimaton hellahuone? Näyttelystä voi poimia myös 1960-luvun nuoren parin retrot sisustusvinkit.

Työpajatila Kontissa voi testata, miten hyrrän teko sujuu tai taipuuko kieli kontinkieleen? Kontista löytyy myös värityskuvia museon kokoelmaesineistä, vanhoista rakennuksista sekä entisajan leluja, joilla leikkiä.
70 vuotta täyttävä Op-Kiinteistökseskus ja Café Citikka tarjoavat kahvit tapahtumaan osallistujille. Vapaa pääsy.

klo 11-15
Entisajan Jyväskylä -nonstop kuvaesitys

klo 12 ja 14
Aikamatka kotiin -yleisöopastus

Su 24.4. klo 11-18
Anna palautetta post it-lapuilla
Keski-Suomen museon perusnäyttelyt uudistuvat vuoden 2016 jälkeen ja uusien näyttelyiden suunnitteluun liittyen keräämme palautetta Keski-Suomi – maakuntako sekin on? -näyttelystä. Asiakkaat pääsevät merkkaamaan erivärisillä posti it-lapuilla näyttelyn suosikkikohtansa ja antamaan parannusehdotuksia.

Lisätietoja:
Tuula Vuolio-Vallenius
puh. 040 716 7118
tuula.vuolio-vallenius(a)jkl.fi

Teemu Kauppi (Filmiperjantai)
puh. 044 367 2706
teemu.kauppi(at)ksek.fi
www.ksek.fi

14.4.2016Anna Möttönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje