Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sivistyslautakunta käsittelee 27.4 Nyrölän koulun lakkauttamista

Sivistyslautakunta käsittelee 27.4 Nyrölän koulun lakkauttamista

Jyväskylän kaupungin sivistyslautakunnalle esiteltiin 12.4. iltakoulussa Nyrölän koulua koskevia kustannustietoja ja oppilasmääräennusteita. Suunnitelman mukaan koulun 15 oppilasta siirtyisivät ensi syksynä Tikkakosken yhtenäiskouluun Tikkakoskelle. Sivistyslautakunnan päätettäväksi mahdollinen yksikön lakkauttamisesitys on tarkoitus tuoda 27.4.

Nyrölän koulun oppilasmäärää ja Tikkakosken kouluverkon kehitystä on seurattu usean vuoden ajan. Uusimpien oppilasennusteiden mukaan Tikkakosken ja Puuppolan alueen oppilasmäärä ei kasva niin paljon kuin vuonna 2014 tehdyssä kouluverkkoselvityksessä arvioitiin. Nyrölän koulun oppilasmäärä on laskenut ennusteisiin verrattuna. Kuluvana lukuvuonna koulussa on 18 oppilasta, mutta ensi syksynä oppilasmäärä olisi enää 15. Nyrölässä on luokat 1-4, jonka jälkeen oppilaat siirtyvät Tikkakosken yhtenäiskouluun.

Oppilasmäärän vähenemisen lisäksi koulun sulkemista puoltaa taloudelliset näkökulmat ja perusopetuksen tiukka taloustilanne. Koulun sulkemisesta syntyvä säästö olisi laskelman mukaan 170 000-180 000 euroa vuodessa. Säästö syntyisi pääasiassa vuokra- ja palkkamenoissa. Vuonna 1931/1951 rakennetun ja 1986 peruskorjatun koulukiinteistön viiden seuraavan vuoden korjauskustannusten on arvioitu olevan 275 000 euroa ja koko kiinteistön peruskorjauksen arvo 1,3 miljoonaa euroa, mitkä myös jäisivät pois.

Kaikki Nyrölän oppilaat mahtuvat Tikkakosken yhtenäiskouluun, eikä uusia opetusryhmiä tarvitse perustaa. Opettajien sijoittuminen muihin kouluihin voidaan ratkaista virkasuunnittelun yhteydessä. Tilojen osalta jatkon pohtiminen siirtyisi päätöksen myötä Jyväskylän Tilapalvelulle.

Tällä hetkellä koulussa on viisi kuljetusoppilasta. Jatkossa kaikki 15 oppilasta kuljetettaisiin Tikkakoskelle. Jos kuljetukset saadaan yhdistettyä jo olemassa oleviin Tikkakosken koulukuljetuksiin, kulut eivät kasva. Jos koulun sulkemisen takia joudutaan lisäämään taksikuljetuksia, kuljetuskustannukset lisääntyvät 15 000-20 000 euroa vuodessa. Tällä hetkellä Nyrölän koulun kuljetuskustannukset ovat noin 32 000 € vuodessa.

Keskustelutilaisuus Nyrölässä 20.4. klo 18.00

Huoltajille järjestetään keskustelutilaisuus asiasta Nyrölän koululla 20.4. klo 18-20. Tilaisuudessa asiaa esittelevät sivistyspalvelujen toimialajohtaja Eino Leisimo sekä palvelujohtaja Ulla Törmälä. Tilaisuuteen on kutsuttu myös lautakunnan edustajat. Sivistyslautakunnan päätettäväksi mahdollinen yksikön lakkauttamisesitys on tarkoitus tuoda 27.4. Lautakunnan kokouksen esityslista julkaistaan torstaina 21.4.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
Sivistyspalvelujen toimialajohtaja Eino Leisimo p. 014 266 4033
Perusopetuksen palvelujohtaja Ulla Törmälä p. 014 266 4985

12.4.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje