Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Suomen kirjastoseuran kotipalvelu- ja laitoskirjastotyöryhmän koulutuspäivässä Jyväskylän pääkirjastossa mietitään uusia keinoja esteettömän ja saavutettavan kirjaston tekemiseen pe 15.4.

Suomen kirjastoseuran kotipalvelu- ja laitoskirjastotyöryhmän koulutuspäivässä Jyväskylän pääkirjastossa mietitään uusia keinoja esteettömän ja saavutettavan kirjaston tekemiseen pe 15.4.

– Jyväskylän pääkirjastossa pidettävän Suomen kirjastoseuran valtakunnallisen koulutuspäivän tavoitteena on tuoda esille uusia tapoja ja keinoja, joita kirjastot voivat hyödyntää omassa työssään taatessaan esteettömiä ja saavutettavia palveluita kansalaisille, työryhmän puheenjohtaja Jaana Savela kertoo.

Koulutus on tarkoitettu kotipalvelu- ja laitoskirjastotyötä tekeville ja niitä suunnitteleville sekä kaikille asiasta kiinnostuneille. Koulutus järjestetään Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa (1. krs, Vapaudenk. 39–41).


Koulutuspäivässä mm. saavutettavuusnäkökulmaa avaa Espoon kaupunginkirjaston suunnittelija Jaakko Tiinanen. Kirjailija Paula Havaste pohtii puheenvuorossaan kenen tulevaisuuden kirjasto on. Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelujen kulttuuriluotsikoordinaattori Hanne Laitinen kertoo luotsitoiminnasta ja mahdollisuuksista, mitä kulttuuriluotsin kanssa voi tehdä. Hänen kanssaan voi lähteä vaikkapa kirjastoon.

Suomen kirjastoseuran kotipalvelu- ja laitoskirjastotyöryhmä edistää kirjastopalveluiden tasavertaista saatavuutta kaikille mukaan luettuna kansalaiset, jotka eivät terveydentilansa vuoksi pääse itse kirjastoon. Se yhdistää kirjastojen kotipalveluissa ja laitoskirjastoissa työskentelevät ammattilaiset järjestämällä heille ammattitaitoa tukevia koulutuspäiviä.

Ohjelma

9.30–10.00 Kahvi

10.00–10.30 Tervetuloa
palvelupäällikkö Mielikki Matilainen ja Kotipalvelu- ja laitoskirjastotyöryhmän puheenjohtaja Jaana Savela

10.30–11.00 Lahjoita lukuhetki
teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujala

11.00–11.45 Runosaappaat – ideasta tekoihin. Runoutta ikäihmisten kanssa
teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujala

11.45–12.45 tauko

12.45–13.30 Kirjastopalveluita kaikille - arkisilla asioilla fyysisesti, sisällöllisesti ja sosiaalisesti saavutettavaa palvelua
suunnittelija Jaakko Tiinanen, Espoon kaupunginkirjasto

13.30–14.30 Kenen on tulevaisuuden kirjasto?
kirjailija Paula Havaste

14.30–15.00 tauko

15.00–15.30 Kulttuuriluotsien kanssa kirjastoon ja taide-elämyksiin kulttuuriluotsikoordinaattori Hanne Laitinen, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut

15.30–16.00 Yhteenveto ja kiitokset

Lisätietoja:
Jaana Savela, Suomen kirjastoseuran kotipalvelu- ja laitoskirjastotyöryhmän puheenjohtaja, p. 044 4255 136, jaana.savela(at)seinajoki.fi

11.4.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje