Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä töitä 300 ICT-osaajalle

Jyväskylässä töitä 300 ICT-osaajalle

 Jyväskylässä on tarvetta ainakin 300 ICT-osaajalle. Informaatio- ja kommunikaatioteknologia-alan yritykset ovat kasvaneet Jyväskylässä tasaisesti useamman vuoden ajan, mikä näkyy ICT-alan osaajien tarpeena yrityksissä. Jyväskylässä ja lähiseudulla on noin 500 ICT-alaan lukeutuvaa yritystä, joista kymmenillä on tälläkin hetkellä rekrytointitarpeita. Töitä on tarjolla erityisesti full-stack ohjelmistokehittäjille, arkkitehdeille, palvelumuotoilijoille, myyjille, toimialaeksperteille ja projektipäälliköille.

Jyväskylässä ICT-alan yritysten osaaminen ja tarjoama on erittäin monipuolinen. Monikanavaisen asiakaskokemuksen tarpeet, pilvipalveluiden kasvu, teollisen internetin nousu, kyberturvallisuuden merkityksen lisääntyminen ja digitaalisen markkinoinnin kehitys ovat tuoneet jyväskyläläisyrityksille niin kotimaista kuin kansainvälistä kysyntää, johon on vastattu. Palveluita ja ratkaisuja tarjotaan muun muassa teollisuuden, energia-alan, hyvinvointialan, puolustus- ja turvallisuusalan sekä finanssialan tarpeisiin.

Palvelujen lisääntyvä kysyntä merkitsee jatkuvaa osaajatarvetta. Älykkäitä energianmittauksen ratkaisuja toimittava Landis+Gyr on palkannut kuluneen talven aikana uusia henkilöitä Jyväskylään jo 30.

- Tarvetta kansainvälisen tason ammattilaisille on edelleen. Tällä hetkellä haemme etenkin ohjelmistosuunnittelijoita ja arkkitehtiosaajia niin järjestelmä- kuin laitekehitykseen – osaamisalueina ovat esimerkiksi Java ja laiteläheinen ohjelmistokehitys. Jatkossa tarvetta noussee myös mittalaitteiden HW-suunnittelussa sekä testauksessa. Lisäksi tällä hetkellä on avoinna asiakastuen vetäjän tehtävä EMEA-alueelle, kertoo Senior HR Manager Johanna Sajasalo Landis+Gyr:lta.

Myös Digia rekrytoi Jyväskylässä. Digia on suomalainen ohjelmisto- ja palveluyritys, joka auttaa asiakkaitaan menestymään muuttuvassa digiarjessa. Jyväskylän toimipisteessä painottuvat finanssialan ohjelmistoratkaisut. Lisäksi Digialla on Jyväskylässä muun muassa toiminnanohjausjärjestelmien ja sähköisen asioinnin kehitystä sekä integraatio-osaamista.

- Uusia asiantuntijoita tarvitaan koko ajan. Tällä hetkellä tarvetta on esimerkiksi Java- ja Microsoft .NET-teknologioiden osaajille. Yhtiön tavoitteena on palkata valtakunnallisesti tänä vuonna yli 100 uutta osaajaa, kertoo Tommi Flink, Vice President, Financial Solutions and Services -yksiköstä Digia Oyj:stä.

- Jyväskylän ICT-klubin kokouksessa laskimme äskettäin jäsenyritysten työvoimatarpeita ja päädyimme noin 250:een. Luvussa ovat mukana vain muutamien keskeisten organisaatioiden tarpeet – sen perusteella kokonaistarpeen arvioidaan ylittävän 300. Jyväskylä tarjoaa mahdollisuuksia monen erikoisalueen osaajille niin alan monipuolisen yrityskannan kuin lukuisien startup-yritysten johdosta – androidista verkkokauppaan ja kyberturvallisuudesta pelillistämiseen, kertoo ICT-klubin kokoonkutsujana toimiva Jukka Valkonen Suomen Yrityskehitys Oy:stä.

Jyväskylän korkeakoulut, Jyväskylän yliopisto ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu, kouluttavat tasaisesti ICT-alan osaajia ja heidän työllistymisensä alalle on korkea. Vastavalmistuneiden lisäksi tarvitaan kuitenkin myös kokeneita, yli 5 vuotta työelämässä olleita alan osaajia.

Jyväskylän kaupungin sivuille on koottu listaa ICT-alan yrityksistä, joilla on rekrytointitarpeita Jyväskylässä. Tutustu rekrytoiviin yrityksiin sekä Jyväskylään asumis- ja muuttokohteena tästä linkistä:
http://www.jyvaskyla.fi/yritykset/business

Lisätiedot:
Jukka Valkonen, ICT-klubin puheenjohtaja, p. 0400 245 254, jukka.valkonen[at]yrityskehitys.com
Anne Sandelin, Hankejohtaja, elinkeino- ja työllisyys, Jyväskylän kaupunki, p. 040 581 9958, anne.sandelin[at]jkl.fi
Ari Tolonen, Toimitusjohtaja, Landis+Gyr Oy, p. 044 044 1001, ari.tolonen[at]landisgyr.com
Tommi Flink, Vice President, Financial Solutions and Services, Digia Oyj, p. 040 842 2921, tommi.flink[at]digia.com

8.4.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje