Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä vahva kongressikaupunki

Jyväskylä vahva kongressikaupunki

Jyväskylä sijoittui vuoden 2015 valtakunnallisissa kongressitilastoissa lukumäärän mukaan viidenneksi ja osallistujamäärän mukaan seitsemänneksi. Kansainvälisiä kokouksia ja kongresseja järjestettiin 53 ja niissä oli 3416 osallistujaa. Pääasiassa kokoukset järjestettiin Jyväskylän yliopistossa, mutta myös Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä ja Jyväskylän kaupunki toimivat useissa kokouksissa isäntinä.

Kansainvälisten kokousten ja kongressien lukumäärät ja osallistujamäärät vaihtelevat vuosittain suuresti. Joinakin viime vuosina on päästy jopa yli 4000 osallistujaan. Tämän vuoden kongressit olivat kooltaan pieniä, vaikka niitä oli lukuisia. Trendi oli sama useissa muissakin suurimmissa kaupungeissa ja osallistujamäärät laskivat vuodesta 2014.

Kansainvälinen kokous tai kongressi on saman ammatillisen, kulttuurisen tai muun ryhmittymän edustajien kokoontuminen tietyn aiheen käsittelyä varten. Osallistujista vähintään 20% pitää olla ulkomaalaisia. Jyväskylän kongressit järjestetään pääosin tieteellisen tiedon jakamista varten.

”Kongressiosallistujille ja –järjestäjille vuosittain tehdyssä palautekyselyssä Jyväskylä saa hyvät arvosanat, kehuja tulee mm. hyvistä järjestelyistä, liikkumisen helppoudesta ja turvallisuudesta”, kertoo Jyväskylä Convention Bureaun markkinointipäällikkö Jaana Ruponen. ”Puhdas luonto, risteilyt ja rantaraitilla kävely olivat monien mielestä piristäviä kokemuksia raskaan kongressipäivän jälkeen. Kaupungin saavutettavuus koetaan haasteena.”

Kongressivieraat tuovat kaupunkiin matkailutuloa. Finland Convention Bureaun vuonna 2013 tekemän valtakunnallisen tutkimuksen mukaan osallistujat kuluttivat Suomessa rahaa keskimäärin 256 euroa vuorokautta kohden/henkilö. Tästä on laskettu jäävän Jyväskylään 237 euroa vuorokautta kohden/henkilö. Vuoden 2015 Jyväskylän kongressitulo on yli 3,5 miljoonaa euroa.

Jyväskylän kongressimarkkinointi perustuu 24 julkisen yhteisön ja yrityksen muodostamaan verkostoon. Verkoston toiminta kanavoituu Jyväskylä Convention Bureaun kautta, joka auttaa kansainvälisten kokousten ja kongressien järjestäjiä hakemaan oman alansa tapahtumia Jyväskylään.

Lisätietoja:
Markkinointipäällikkö Jaana Ruponen, Jyväskylä Convention Bureau, puh. 050 344 6496, etunimi.sukunimi@jcb.fi

8.4.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje