Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Suupirssi kaartaa jyväskyläläisten koulujen pihaan huhti-toukokuussa

Suupirssi kaartaa jyväskyläläisten koulujen pihaan huhti-toukokuussa

Suun terveydenhuollossa kokeillaan liikkuvan suun hoitoyksikön toimintaa kuukauden ajan. Kokeilun tavoitteena on lisätä yhteistyötä koulujen ja suun terveydenhuollon välillä, edistää lasten suun terveyttä sekä parantaa palvelujen saatavuutta. Normaalikoulun, Kilpisen yhtenäiskoulun, Keltinmäen, Kortepohjan ja Tikkalan alakoulujen 5.-luokkalaisia tarkastetaan Suupirssissä huhti-toukokuussa. Suupirssi ajetaan koulun pihaan ja oppilaat käyvät suuhygienistin tarkastuksessa koulupäivän aikana. Suupirssissä työskentelee suuhygienisti-hammashoitaja -työpari. Tarvittaessa jatkohoidot hammaslääkärille varataan omaan hammashoitolaan. Suupirssissä voidaan tehdä myös ehkäisevän hammashoidon toimenpiteitä, kuten hampaiden puhdistuksia, fluorilakkauksia ja omahoidon ohjausta.

Oppilaat tarkastetaan luokkalistan mukaan, mutta kotiin on ilmoitettu ohjeellinen tarkastusaika. Lisäksi oppilaille annetaan kotiin vietäväksi tiedote, jossa kerrotaan, mitä tarkastuksessa on löytynyt.

Suupirssi on vuokrattu Savonia Ammattikorkeakoulusta, ja se on käytössä suun terveydenhuollossa 11.4.-15.5.2016 välisenä aikana.

Lisätiedot: osastonhoitaja Teija Närvä puh. 014 26 62 267

7.4.2016Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje