Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Psst! Jyväskylän pääkirjastossa käy supina la 16.4. – lasten ja nuorten Huhtisupatuksessa keksitään salakieliä, supatellaan salaisuuksia ja jutellaan Soppalinna-kirjailija Mika Keräsen kanssa

Psst! Jyväskylän pääkirjastossa käy supina la 16.4. – lasten ja nuorten Huhtisupatuksessa keksitään salakieliä, supatellaan salaisuuksia ja jutellaan Soppalinna-kirjailija Mika Keräsen kanssa

Jyväskylän pääkirjasto, Jyväskylän kansalaisopiston sanataidekoulu ja Taiteen edistämiskeskus järjestävät 8–18-vuotiaille lapsille ja nuorille Huhtisupatuksen lauantaina 16.4. Supatuspäivässä on sanataidepajoja eri ikäryhmille, Soppalinna-kirjojen isän, Mika Keräsen, kirjailijavierailu, kuiskauskoppi salaisimpiin supatuksiin ja lastenosastolle kätkettyjä salaviestejä. Huhujen mukaan pääkirjastossa liikkuu myös Huhtisupatuksen virallinen salakuuntelija, joka tekee muistiinpanoja kaikesta kuulemastaan... Psst! Tapahtumaan on vapaa pääsy.

OHJELMA

Sanataiteen työpajoja vetävät hulvattomat sanataiteen opettajat Anis Kane ja Jako Tturi. Ilmoittauduthan sanataidepajoihin etukäteen pääkirjaston lastenosaston asiakaspalvelutiskillä tai sähköpostitse kirjasto.lastenosasto@jkl.fi. Sähköpostilla ilmoittautuessasi saat vastausviestin ilmoittautumisen onnistumisesta.

Klo 12.00 Sepitä ja supata -sanataidepaja 13–18-vuotiaille

Pääkirjaston satuhuone Peukaloinen, 2. krs, kesto 45 min

Sepitä ja supata -sanataidepajassa keksitään uusia salaisuuksia. Mitähän se naapurin rouva kantaakaan siinä punaisessa laukussaan? Kuka päästää outoja ääniä kellarivarastossa? Miksi opettajalla on aina raidalliset sukat? Tule mukaan keksimään todellisille tai kuvitteellisille henkilöille salaisuuksia, jotka voit supattaa eteenpäin.

Klo 13.00 Kirjailijavieraana Soppalinna-sarjan kirjoittaja Mika Keränen

Pääkirjaston Minnansalissa, 1. krs, kesto noin tunti

Vironsuomalainen lastenkirjailija Mika Keränen kertoo Tarttoon sijoittuvasta Soppalinna-sarjastaan, jossa tähän mennessä ovat ilmestyneet teokset Hopeinen aarrearkku (2010) ja Oranssi polkupyörä (2011). Keränen on kirjoittanut lasten seikkailukirjoja viroksi, mutta teoksia on myös suomennettu, ja niitä on ilmestynyt myös suomenkielisinä äänikirjoina. Hopeinen aarrearkku palkittiin Viron parhaana vuoden 2009 lastenkirjana. Keräsen Soppalinna-sarjaan pohjautuvan elokuvan ”Soppalinnan salaseura” Suomen-ensi-iltaa vietettiin elokuvateattereissa maaliskuussa 2016.

Klo 14.30 Anasalas-sanataidepaja 8–12-vuotiaille

Pääkirjaston satuhuone Peukaloinen, 2. krs, kesto 45 min
Anasalas-sanataidepajassa keksitään oma salakieli. Tiesitkö, että ’kunjalkurakka’ on harakka? Mikä harakka olisi sinun salakielelläsi? Entä auto, opettaja tai pulpetti? Tule pyörittelemään tavuja ja luomaan aivan uudenlainen salakieli, jota kukaan muu ei osaa!

Kuiskauskoppi
Pääkirjaston lastenosasto, 2. krs
Päivän aikana on mahdollisuus puikahtaa kaverin kanssa ihka aitoon kuiskauskoppiin kertomaan salaisuuksia. Mitä siellä naapurin rouvan punaisessa kassissa olikaan?

Nuuskijoiden salaviestit
Uinuuko sinussa sisäinen salapoliisi tai näppärä nuuskija? Viritä vainusi ja tule etsimään pääkirjaston lastenosastolle kätkettyjä salaviestejä joko yksin tai agenttiparisi kanssa. Viestien lukemiseen tarvittavan koodiavaimen saat lastenosaston neuvonnasta.

Salaisuuksien teksti-ikkuna
Pääkirjaston ala-aulassa (1. krs) on esillä kansalaisopiston sanataidekoulun lasten ja nuorten tekstejä sekä muita luovia pulpahduksia. Lue, ihastele ja jaa oma salaisuutesi!

Sanakalastaja-lehden salaisuusnumero
Huhtisupatuksen päivänä ilmestyy Sanakalastaja-lehden kevään 2016 numero, jonka teemana on salaisuus. Sanataidekoulun viiden euron hintaista lehteä myydään pääkirjaston ala-aulassa.

Lisätietoja:
Pia Niskanen, sanataiteen opettaja, Jyväskylän kansalaisopisto, pia.niskanen(at)jkl.fi p. 014 266 4084
Hanna-Leena Majuri-Jantunen, erikoiskirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, hanna-leena.majuri-jantunen(at)jkl.fi

6.4.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje