Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Perheet arvioivat Jyväskylän varhaiskasvatusta 17.4. mennessä

Perheet arvioivat Jyväskylän varhaiskasvatusta 17.4. mennessä

Jyväskylän varhaiskasvatuksen asiakaskysely toteutetaan ajalla 4.4 – 17.4. Päivähoitolasten vanhemmat arvioivat päiväkotien, perhepäivähoidon ja kerhojen toimintaa viimeisen puolen vuoden ajalta. Vanhemmat ovat saaneet vastauslinkin Daisy-viestinä.

Arvioinnin kohteena Hyvä alku, vasu-keskustelut, yhteistyö ja lapsen yksilöllinen huomioiminen

Kysely kokoaa kotien näkemyksiä varhaiskasvatuksen Hyvän aloituksen käytänteistä. Miten aloituskeskustelu toteutui sekä onko vanhemmat saanut tarpeeksi tietoa päivähoitopaikan toimintatavoista ja –tiloista, lapsen tarvitsemista varusteista ja muista käytännön järjestelyistä.

Lisäksi kartoitetaan varhaiskasvatus- ja esiopetussuunnitelman toteutumista käytännössä viimeisen puolen vuoden aikana. Ovatko lapsen vasu-keskustelut käyty ja miten perhe kokee keskustelun hyödyntävän lapsen arkea, kasvua ja kehitystä. Perheillä on mahdollisuus myös esittää kehittämisehdotuksia keskusteluihin liittyviin käytänteisiin.

Kysely kartoittaa myös lapsen ja päivähoitohenkilöstön välistä vuorovaikutusta sekä kuinka lapsen oppimisen koetaan toteutuneen leikkien, liikunnan, tutkimisen ja itsensä ilmaisun kautta. Päiväkotienjohtajat tiedottavat perheille talokohtaisista tuloksista ja niitä voidaan käydä läpi myös vanhempien tapaamisissa päiväkodeissa, perhepäivähoidossa ja kerhoissa.

Perheen näkökulma halutaan mukaan kehittämistyöhön

Kaksi kertaa toimintavuoden aikana toteuttava asiakaskysely on päivähoitolapsen vanhemmille mahdollisuus osallistua varhaiskasvatuksen kehittämistyöhön Jyväskylässä. Asiakaskyselyllä saadaan yleiskuva Jyväskylän varhaiskasvatuksen toiminnasta kotien näkökulmasta.

Asiakaskyselyjen palautteiden pohjalta päiväkodeissa, kerhoissa ja perhepäivähoidossa on muutettu käytäntöjä ja tehty sopimuksia. Päiväkodinjohtajat ovat lähettäneet vanhemmille tiedotteet niistä sopimuksista ja muutoksista, joihin on pystytty vaikuttamaan.

Lisätietoja:
palvelujohtaja Tarja Ahlqvist, varhaiskasvatus, p. 014 266 3269

4.4.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje