Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonian Silta Sinfoniaan -hanke jatkuu huhtikuussa opettajien täydennyskoulutuksella

Jyväskylä Sinfonian Silta Sinfoniaan -hanke jatkuu huhtikuussa opettajien täydennyskoulutuksella


Jyväskylä Sinfonian koululaiskonserttien kehittämishanke Silta Sinfoniaan on parin vuoden ajan tuonut koulujen musiikkikasvatusta ja orkesterin toimintaa lähemmäs toisiaan. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman hankkeen tavoitteena on integroida koululaiskonsertit tiiviimmäksi osaksi koulujen musiikinopetusta ja syventää oppilaiden konserttikokemusta eri tavoin.

Jokavuotiset kuudesluokkalaisten käynnit Sinfonian konserteissa ovatkin saaneet rinnalleen soitin- ja työpajoja sekä muusikoiden vierailuita kouluilla. Tänä keväänä hanke jatkuu opettajien täydennyskoulutuksella, joka järjestetään yhteistyössä Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen sekä Keski-Suomen Osaava-hankkeen kanssa. Täydennyskoulutuksen ideana on tuottaa opettajille musiikintunneille toiminnallisten menetelmien työkaluja, joiden avulla koululaiset pääsevät tutustumaan sinfoniaorkesteriin ja sen soittamaan musiikkiin itse tekemällä ja kokeilemalla. Tavoitteena on oppia aktiivisesti itse osallistumalla.

Opettajien lisäksi koulutukseen osallistuu opettajankoulutuslaitoksen opiskelijoita, ja mahdollisuuksien mukaan opiskelijoita ja opettajista muodostetaan työpareja koululuokissa tapahtuvaa jatkotyöskentelyä varten. Lisäksi Jyväskylä Sinfonian muusikot vierailevat kouluilla pitämässä oppilaille soitinpajoja, joissa esitellään muusikoiden instrumentteja ja annetaan oppilaille mahdollisuus kokeilla niiden soittamista.

Kolmen kerran koulutus alkaa perjantaina 8.4. yliopistonopettaja Sanna Salmisen pitämällä työpajalla orkesterikasvatuksen toiminnallisista menetelmistä. Toisella kerralla (11.4.) opettajat tutustuvat Jyväskylä Sinfoniaan sekä orkesteriharjoituksia seuraamalla että orkesterimuusikoiden pitämiin soitinpajoihin osallistumalla. Viimeisellä koulutuskerralla (13.4.) vieraillaan Jyväskylä Sinfonian avoimessa kenraaliharjoituksessa tai konsertissa.

Silta Sinfoniaan -hankkeen yhteistyökumppaneita ovat Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen lisäksi Musiikinlaitos, Kulttuuriaitta, Jyväskylän alueen koulut, Keski-Suomen Osaava-hanke sekä Jyväskylän ammattiopiston taiteenperusopetus.


Lisätiedot:
tuotantokoordinaattori Kirsti Tuuri, p. 014 266 8911, kirsti.tuuri[at]jkl.fi
Silta Sinfoniaan -nettisivut

4.4.2016Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje