Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nummibodarit ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Nummibodarit-komedia ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Aleksis Kiven Nummisuutarit päivittyy nykyaikaan riemukkaan raikkaaksi Nummibodarit-komediaksi Jyväskylän kaupunginteatterissa. Kiven alkuperäistä komediaa mukailevan, mutta päivitetyn käsikirjoituksen on tehnyt Sakari Hokkanen, joka myös vastaa esityksen ohjauksesta. Hokkasen versiossa Nummibodareissa eletään kuvitteellista lähitulevaisuutta ja Suomessa on palattu kertarysäyksellä takaisin vanhoihin hyviin aikoihin.

Suomi on taas sama Impivaara kuin Aleksis Kiven aikoihin niin henkisiltä arvoiltaan, taloustilanteeltaan kuin valtiomuodoltaankin. – Niin muuttuu maailma Eskoni, mutta perusasiat pysyvät silti samoina: pienet ihmiset uskovat itsestään suuria, haaveilevat suuresta rikkaudesta, ohjaaja Sakari Hokkanen summaa. Nummibodarien Eskona nähdään Jyväskylän kaupunginteatterissa Hannu Lintukoski. Ensi-ilta on ennakkotiedoista poiketen keskiviikkona 6.4.2016 suurella näyttämöllä.

Nummibodarit on neljäs Sakari Hokkasen kirjoittama ja ohjaama näytelmä Jyväskylän kaupunginteatterille

Jyväskylän kaupunginteatterissa Hokkaselta on nähty esitykset Ternimaitokeisari ja Luottotoimittaja sekä Prinsessa Ruusunen, jotka kaikki ovat olleet myös hänen käsikirjoittamiaan. Sakari Hokkanen (s. 1978) on helsinkiläinen teatteriohjaaja ja käsikirjoittaja, joka valmistui ohjaajaksi Teatterikorkeakoulusta vuonna 2012 ja on sen jälkeen ohjannut useissa kaupunginteattereissa, Ryhmäteatterissa ja Radioteatterissa.

Nummibodareiden ensi-ilta siirtyi tuotannollis-teknisten syiden vuoksi. Jo lunastetut tai varatut liput käyvät lauantain 2.4. esitykseen

Nummibodareiden ensi-ilta on jouduttu siirtämään muutamalla päivällä ja se on keskiviikkona 6.4. klo 19. – Sen verran kovasti on flunssa-aalto verottanut työpäiviä, että ensi-iltaa jouduttiin siirtämään. Jos kuitenkin olet ostanut tai varannut liput perjantain 1.4. tai lauantain 2.4. Nummibodarit -esitykseen, voit tulla katsomaan esitystä ko päivänä, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen kertoo.

Nummibodarit: Teksti Aleksis Kivi ja Sakari Hokkanen, ohjaus Sakari Hokkanen (vier.), lavastus Salli Kari (vier.), puvut Tuovi Räisänen, koreografia Terhi Kuokkanen (vier.), valot Japo Granlund, videosuunnittelu Tuukka Toijanniemi ja äänet Mika Filpus. Eskon roolissa nähdään Hannu Lintukoski ja muissa rooleissa Hannu Hiltunen, Jouni Salo, Taina Reponen, Jukka-Pekka Mikkonen, Jorma Böök, Maritta Viitamäki, Maija Andersson, Sauli Suonpää, Joni Leponiemi, Henri Halkola ja Piia Mannisenmäki. Ensi-ilta on ennakkotiedoista poiketen keskiviikkona 6.4.2016 Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.

Kuvassa Esko Numminen (Hannu Lintukoski) ja Mikko Vilkastus (Sauli Suonpää) kosioretkellä.

Lisätietoja
ohjaaja Sakari Hokkanen, p. 040 521 0641
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 0503407293
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/ohjelmisto/nummibodarit

Valokuvia esityksestä: http://kuvat.jyvaskyla.fi/public.do?main_action=displayFolder.do%3furi%3dhttp%3a%2f%2fwww.profium.com%2farchive%2fFolder-29C31CD1-37D2-BB92-AD20-3DB90A007364

31.3.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje