Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä on muuttokohteena toiseksi mieluisin ja kokonaismielikuvassa kolmas

Jyväskylä on muuttokohteena toiseksi mieluisin ja kokonaismielikuvassa kolmas

Kuva: Tero Takalo-EskolaJyväskylä on kokonaisuutena johtavaa Tamperetta parempi lasten kasvuympäristönä ja tasoissa Tampereen kanssa asuinympäristön viihtyisyydessä

Suomalaisten mielestä Jyväskylä on toiseksi halutuin muuttokohde Tampereen ollessa ykkönen. Jyväskylän saamien yleisarvosanojen keskiarvoksi muodostuu 7,64, mikä on kolmanneksi paras. Vuonna 2014 Jyväskylä oli myös toiseksi halutuin muuttokohde ja kokonaiskeskiarvo oli 7.32, jolla Jyväskylä listautui myös kolmanneksi.

Valitsemassaan vertailuryhmässä (Kuopio, Lahti, Oulu, Tampere ja Turku) Jyväskylä menestyy kaiken kaikkiaan hyvin ja on kokonaisuutena johtavaa Tamperetta parempi tekijässä ”hyvä kasvuympäristö lapsille” ja tasoissa Tampereen kanssa asuinympäristön viihtyisyydessä.

Jyväskylään voisi ajatella muuttavansa reilu neljännes (28 %) suomalaisista, millä tuloksella se sijoittuu toiseksi heti Tampereen jälkeen. Edellisessä tutkimuksessa 2014 luku oli 23% .

Kysyttäessä kuinka todennäköisesti suomalaiset suosittelisivat kaupunkia asuinpaikkana ystävilleen tai tuttavilleen, Jyväskylä sijoittui jaetulle kolmannelle sijalle.

Tässä tutkimuksessa Jyväskylän osalta 2016 parannusta on tapahtunut seuraavissa tekijöissä: sijainti, kehittyvä talousalue, kunnalliset palvelut, hyvät harrastusmahdollisuudet, hyvä kasvuympäristö lapsille ja työpaikkojen tarjonta. Pientä kasvua on myös tekijässä viihtyisä asuinympäristö, samana on säilynyt opiskelumahdollisuudet ja pientä laskua on tapahtunut tekijässä monipuolinen kulttuuritarjonta.

Nykyisiltä ja entisiltä asukkailtaan Jyväskylä saa keskiarvon 8,59. Vuonna 2014 luku oli 8,19. Suosittelutodennäköisyydessä Jyväskylä sijoittuu jaetulle kolmannelle sijalle. Parhaat arvionsa Jyväskylä saa hyvistä harrastus- ja opiskelumahdollisuuksista ja heikoimman arvosanan työpaikkojen tarjonnasta.

- Loistavaa, että Jyväskylä on vuodesta toiseen ykköskaupunkien joukossa ja itse asiassa arviot ovat parantuneet viime vuosista kaikissa keskeisissä osa-alueissa. On tärkeää, että Jyväskylä koetaan hyvänä lasten kasvuympäristönä ja asumisviihtyvyys on korkea. Jyväskylä on hieno opiskelukaupunki ja palvelutaso on hyvä. Työpaikkojen saamisen eteen teemme vahvasti töitä. Elinkeinopolitiikka ja uudet työpaikat ovat johdon päätehtäviä. Kaupunkikehitysalustat Kangas, Hippos, Sairaalanmäki ja kaupungin keskusta luovat yrityksille ja oppilaitoksille mielenkiintoisia tutkimus - ja tuotekehitysympäristöjä. Tulevaisuus näyttää valoisalta ja kaupungin taloustilanne paranee koko ajan, iloitsee kaupunginjohtaja Timo Koivisto.

Tähän Taloustutkimus Oy kirjekyselynä toteuttamaan Muuttohalukkuus kaupunkeihin 2016 –tutkimukseen on vastannut yhteensä 3.648 iältään 15-79-vuotiasta suomalaista tammi-helmikuussa 2016. Mukana oli 37 kaupunkia.

Lisätiedot:
kaupunginjohtaja Timo Koivisto, puh. 014 266 1501
Taloustutkimus Oy, Sinikka Törmä, vastaava tutkija, puh. 0400 813 563

30.3.2016Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje