Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Aprillipäivänä Jyväskylässä voi yhtyä lauluun tai astua kulttuurien väliselle elokuvasillalle

Aprillipäivänä Jyväskylässä voi yhtyä lauluun tai astua kulttuurien väliselle elokuvasillalle

Kulttuurin ystävillä riittää 1.4. aprikoitavaa: Lähteäkö laulamaan yhteislauluja Palokan kirjastolle (Koivutie 5) vai katsomaan Marzia, ystäväni -elokuvaa Jyväskylän pääkirjaston Minnansaliin (Vapaudenkatu 39-41)? Kummatkin tilaisuudet alkavat klo 13 ja niihin on vapaa ja esteetön pääsy.

Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuuden vetää Jaana Eloranta ja Marzia, ystäväni -elokuvan ohjaaja Kirsi Mattila kertoo näytöksen jälkeen dokumenttiprojektistaan.

Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut tuo kulttuuria kaikkien saataville ja tämän takia myös tapahtumapaikkoja vaihdellaan. Perjantaina 1.4. Laulusta voimaa -yhteislaulutilaisuus järjestetään poikkeuksellisesti Palokan kirjastolla.
-Yhteislauluissa ei ole tällä kertaa mitään erityistä teemaa, vaan laulukansa pääsee laulamaan kaikille tuttuja ikivihreitä kappaleita, Jaana lupaa.

Minnansalissa näytettävä Marzia, ystäväni on elokuva kulttuurien rajat ylittävästä ystävyydestä, unelmista ja niitä tukahduttavista perinteistä.
-Marzian tarinasta tulee symboli afgaaninaisten kamppailulle laajemminkin; on kyse naisen oikeudesta itse päättää omasta elämästä ja vapaudesta valita oma tiensä, kertoo ohjaaja Kirsi Mattila. Kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla palkittu dokumentti rakentaa siltaa kahden toisistaan kaukana olevan maailman välillä ainutkertaisen, henkilökohtaisen kokemuksen kautta. Tilaisuuden taustavoimana toimii Keski-Suomen elokuvakeskus.


Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
terho.valkonen(at)jkl.fi
p. 014 266 4045
http://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/laulustavoimaa
http://www.pohjolafilmi.fi/marzia-ystavani/

29.3.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje