Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Vaajakosken aluekirjasto suljetaan remontin vuoksi – kirjasto viimeisen päivän auki 24.3.

Jyväskylän Vaajakosken aluekirjasto suljetaan remontin vuoksi – kirjasto viimeisen päivän auki 24.3.

Jyväskylän Vaajakosken aluekirjastossa alkaa remontti toukokuun alussa. Kirjasto on viimeisen kerran auki kiirastorstaina 24.3. klo 10–17. Pääsiäisen jälkeen kirjastoa aletaan purkaa pois remontin tieltä ja valmistella kirjaston palvelujen siirtämistä väistötilaan, joka avautuu 2.5. osoitteessa Urheilutie 38, Vaajakoski.

Väistötila on käytössä elokuun loppuun saakka ja se on avoinna maanantaina ja keskiviikkona klo 11–19 sekä tiistaina, torstaina ja perjantaina klo 11–15.

Koska väistötila on pieni, asiakkaille on tarjolla kirjastopalveluja rajoitetusti. Väistötilassa on mm. lehtilukusali, kokoelma lastenkirjallisuutta, viikkolainoja, kaksi nettikonetta ja kopiointi- sekä skannausmahdollisuus. Lisäksi asiakkaat voivat tehdä aineistovarauksia, noutaa varauksia sekä palauttaa aineistoa.

Vaajakoskella sijaitsevaan kirjasto-kansalaisopistotaloon tehdään uudet toimitilat Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluille, ja tällöin kirjastosalista lohkaistaan siivu nuorisotilojen käyttöön. Lisäksi kirjaston lattiapinnat uusitaan, ja samalla uudistetaan osittain myös kalustusta.

Kirjaston sulkuaika huomioitu laina-aikoja pidentämällä

Kirjaston sulkeminen on huomioitu asiakkaiden laina-ajoissa jo helmikuusta alkaen. Lainattavalle aineistolle on annettu kolmen kuukauden laina-aikoja. Toukokuun alusta alkaen annetaan jälleen normaaleja neljän viikon laina-aikoja sille aineistolle, mikä lainataan väistötilassa.

Lainattua aineistoa voi palauttaa 28.4. saakka aluekirjaston palautusluukkuun. Aineistoa saa palauttaa myös kaupunginkirjaston muihin toimipisteisiin tai muihin Keski-kirjastoihin. Väistötilan avauduttua laina-aineistoa voi palauttaa sinne tai kaupunginkirjaston muihin toimipisteisiin.

Väistötila suljetaan suunnitelman mukaan elokuun lopussa. Vaajakosken kirjaston uudelleen kokoaminen on arvioitu alkavan syyskuun alussa ja tavoitteena on, että uudistettu kirjasto voidaan avata asiakkaille marraskuun alussa. Aikatauluun voi tulla kesän kuluessa muutoksia.

Lisätietoja:
Hanna Martikainen, kirjastotoimenjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4093
Piia Hietamies, kirjastonhoitaja, Vaajakosken aluekirjasto, p. 014 266 4145

Vaajakosken aluekirjasto: http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto/vaajakoski

16.3.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje