Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskyläkin pimenee tunniksi Earth Hour -lauantaina 19.3. – osallistu kuvakisaan!

Jyväskyläkin pimenee tunniksi Earth Hour -lauantaina 19.3. – osallistu kuvakisaan!

Valon kaupunki Jyväskylä on ilmoittautunut vuosittaiseen Earth Hour -tapahtumaan mukaan ja sammuttaa siksi tapahtuma-aikana lauantaina 19.3. kello 20.30–21.30 valoja keskeisistä kaupunkivalaistuskohteistaan.

Jyväskylän kaupungin Earth Hour -sammutuskohteita ovat tänä vuonna kaupunkirakenteen toimialan hallinnoimat Kuokkalan sillan, Kilpisen ylikulkusillan ja Äijälänsalmen sillan kohdevalaistukset. Jyväskylän Tilapalvelu sammuttaa kaupungintalon ja Harjun Vesilinnan julkisivuvalaistukset.

Jyväskylän seurakunta sammuttaa Earth Hourin ajaksi valot Säynätsalon, Korpilahden, Kuokkalan, Tikkakosken, Keltinmäen, Huhtasuon ja Palokan kirkoista sekä Kirkkopuistossa sijaitsevasta Kaupunginkirkosta.

Keskimaa sammuttaa kummankin Sokos-hotellin valoja osana tapahtumaa ja Technopolis osallistuu tempaukseen pimentämällä Innova-rakennuksen.

Earth Hour sai alkunsa Australian Sydneyssä vuonna 2007, jolloin siihen osallistui yli kaksi miljoonaa ihmistä. Viime vuonna maailman suurin ilmastotapahtuma yhdisti yli kaksi miljardia ihmistä, tuhansia kaupunkeja ja lukuisia yrityksiä, yhteisöjä ja oppilaitoksia 172 maassa. Suomessa Earth Hour järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2009, ja viime vuonna jo noin kolmasosa yli 15-vuotiaista suomalaista osallistui pimeään tuntiin. Jyväskylä on osallistunut Earth Houriin alusta alkaen.

Pienen symbolisen eleen – valojen sammuttamisen – avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Jyväskylän kaupunki kannustaa asukkaita, yhteisöjä ja yrityksiä osallistumaan tapahtumaan sankoin joukoin. Tapahtumaan voi ilmoittautua osoitteessa www.earthhour.fi.

Kuvakisa välittää tunnelmat

Osallistu Jyväskylän kaupungin Earth Hour -kuvakisaan! Järjestä vaikka kynttiläillallinen ystävillesi, nauttikaa perheen kesken iltapala kynttilän valossa, tee valomaalaus tai tunnelmoi muutoin hyvän asian puolesta ja nappaa tilanteesta kuva. Lataa kuvasi Instagramiin, Twitteriin tai Facebookiin tunnuksella #EarthHour2016JKL ja olet mukana kuvakisassa. Kolme mukavinta kuvaa voittaa tuotepalkinnon. Kilpailuaika päättyy maanantaina 21.3. kello 10. Valon kaupunki -koordinaattorit valitsevat voittajakuvat ja palkinnot postitetaan voittajille. Kilpailuehdot löytyvät osoitteesta https://goo.gl/O3REiu.


Lisätietoja:
- Valon kaupunki -hankkeen koordinaattori Annukka Larsen, p. 040 740 4717, annukka.larsen[at]jkl.fi
- www.earthhour.fi
- www.earthhour.fi/tapahtumat/kuokkalan-sillan-julkisivuvalaistus-sammuu/
- www.valonkaupunki.jyvaskyla.fi

16.3.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje