Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Rasisminvastainen viikko näkyy ja etenkin kuuluu Jyväskylän pääkirjasto-kansalaisopistotalossa 21.–27.3.

Rasisminvastainen viikko näkyy ja etenkin kuuluu Jyväskylän pääkirjasto-kansalaisopistotalossa 21.–27.3.

Jyväskylän pääkirjasto-kansalaisopistotalossa (Vapaudenk. 39–41) rasisminvastainen viikko avataan maanantaina 21.3. klo 9.55, jolloin talon työntekijät sekä maahanmuuttajien kotoutumiskoulutuksen opiskelijat opettajineen laulavat Mahalia Jacksonin tunnetun laulun ”We shall overcome” talon pääaulan portailla. Samassa yhteydessä Jyväskylän kaupunginkirjasto toimipisteineen, Jyväskylän kansalaisopisto, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja pääkirjasto-kansalaisopistotalo julistetaan syrjinnästä vapaiksi alueiksi.

– Syrjinnästä vapaana alueena sitoudumme kohtelemaan asiakkaitamme ja henkilökuntaa yhdenvertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta. Sitoudumme myös tiedottamaan kaikille työntekijöillemme julistautumisesta syrjinnästä vapaaksi alueeksi, kirjastotoimenjohtaja Hanna Martikainen kertoo.

Rasisminvastaisella viikolla valokuva- ja kirjanäyttelyjä

Pääkirjaston aikuistenosastolla (2. krs) on esillä tavallista suomalaista ihmistä tarkasteleva valokuvanäyttely 21.3.–9.4. Näyttelyn ovat ideoineet ja koonneet Iida Liimatainen, Maria Camara ja Anne Ceesay. Näyttely koostuu kolmesta osasta: miltä näyttää tavallinen suomalainen 2016, minkä niminen on tavallinen suomalainen ja mitä tavalliset suomalaiset sanovat tavallisille suomalaisille. Näyttelyn avajaisia vietetään 21.3.2016 klo 18 pääkirjaston 2. kerroksessa. Luvassa on keskustelua ja kohtaamisia. Tervetuloa näyttelyn avajaisiin!

Pääkirjaston 2. kerroksessa on esillä rasismiteemaan liittyvä kirjanäyttely 21.–27.3. Kirjanäyttelyjä on esillä myös muissa kaupunginkirjaston toimipisteissä, mm. Palokan aluekirjastossa sekä Tikkakosken, Huhtasuon ja Kortepohjan lähikirjastoissa.

Krokotiili Kwento ja yhteisen äänen metsästys – toiminnallinen lastenkonsertti muksuille 23.3.

Musiikkiosuuskunta Uulu laulattaa muksuja toiminnallisessa lastenkonsertissa ”Krokotiili Kwento ja yhteisen äänen metsästys” keskiviikkona 23.3. pääkirjaston pienessä luentosalissa. Esitykset ovat klo 10.30 ja klo 15.30.

Uulu on mukana Encounters – Kohtaamisia -hankkeessa, jonka puitteissa he kuljettavat keskiviikkona vastaanottokeskusten perheitä Salmirannasta ja Puuppolasta lastenkonsertteihin. Encounters on Uulun toteuttama ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke, jossa tarjotaan kohtaamismahdollisuuksia taiteen keinoin valtaväestön edustajille ja vastaanottokeskuksissa asuville eri puolilla Suomea. Kaupunginkirjaston lastenkonsertteihin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Lisätietoja:
Hanna Martikainen, kirjastotoimenjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4093
Sini Louhivuori, rehtori, Jyväskylän kansalaisopisto, p. 014 266 4087
Mari Aholainen, kulttuuri- ja kehittämispäällikkö, Jyväskylän kaupungin kulttuuri- ja liikuntapalvelut, p. 014 266 4040

Rasisminvastainen viikko: http://eirasismille.fi/asennetalkoot
Syrjinnästä vapaa alue: http://www.yhdenvertaisuus.fi/kampanjat/syrjinnasta_vapaa_alue/

16.3.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje