Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunki on julkistanut vuoden 2015 ostolaskut avoimena datana

Jyväskylän kaupunki on julkistanut vuoden 2015 ostolaskut avoimena datana

 Jyväskylän kaupunki on julkistanut kaikkien toimialojen ja liikelaitosten hankintatiedot eli tavaroiden ja palvelujen ostot vuodelta 2015. Tiedot on julkistettu avoimena datana kaupungin avoimen datan sivustolla osoitteessa http://data.jyvaskyla.fi.

Jyväskylän kaupunki aloitti ostotietojen julkistamisen vuosi sitten, jolloin julkistettiin vuosien 2012-2014 ostot. Vuoden 2015 ostoista on järjestelmiin kirjautunut yhteensä reilut 200 000 riviä tietoa ja niiden yhteissumma on 356,3 miljoonaa euroa.

- Kaupunki haluaa olla toiminnassaan mahdollisimman avoin ja jatkaa ostotietojensa julkistamista vuonna 2015 aloitetulla tavalla. Koko vuoden tiedot julkistetaan yhdessä tiedostossa ja jaoteltuna hankintojen laadun mukaan, jolloin tiedot on helposti vertailtavissa. Nyt avoimena datana julkaistu aineisto on laaja ja kattava, kertoo kaupungin laskentapäällikkö Vesa Voutilainen.

Ostolaskudatassa on nähtävillä ostovuosi, ostajayksikkö (toimiala/vastuualue), toimittaja, kirjanpitotili ja veroton ostosumma. Sivulla tietojen yhteydessä on myös sähköpostiosoite, jonne jatkokysymykset keskitetysti ohjataan. Jokaisen lisätietopyynnön osalta tarkastellaan erikseen tarkempiin tietoihin mahdollisesti liittyvät tietosuojakysymykset.

Kaupunki on julkaissut avointa dataa kootusti joulukuusta 2012 lähtien, jolloin avoimen datan sivusto otettiin käyttöön.

Lisätietoja:
laskentapäällikkö Vesa Voutilainen, puh. 014 2661 489, 050 307 9603

14.3.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje