Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-kirjastojen verkkokirjasto uudistui – päivityksessä huomioitiin useita asiakkaiden toivomia toimintoja

Keski-kirjastojen verkkokirjasto uudistui
– päivityksessä huomioitiin useita asiakkaiden toivomia toimintoja

keski-kirjastotKeski-kirjastojen verkkokirjastouudistus mahdollistaa nyt kertyneiden sakkojen ja varausmaksujen maksamisen verkon kautta. Tässä vaiheessa verkkomaksaminen on mahdollista Jyväskylässä, Uuraisilla ja Äänekoskella. Muita uudistuksia ovat muun muassa lainahistorian tallentaminen sekä vanhemman ja lapsen linkitetyt kortit helpottamaan huollettavien lainojen uusimista.

Verkkomaksaminen helpottaa sakko- ja varausmaksujen suorittamista

Verkkomaksaminen tapahtuu sisäänkirjautumisen jälkeen Maksut-sivulla, jossa kertyneiden sakkojen ja varausmaksujen maksaminen on nyt mahdollista. Tällä hetkellä asiakas voi suorittaa verkkomaksuja Jyväskylän ja Äänekosken kaupunginkirjastoissa sekä Uuraisten kirjastossa. Verkkomaksuominaisuutta tarjoavia Keski-kirjastoja tulee lisää kevään kuluessa.

Huoltajan maksutiedoissa näkyvät myös alle 15-vuotiaan huollettavan maksut ja huoltaja pystyy maksamaan ne verkkomaksulla. Minimimaksu verkkomaksamisessa on yksi euro. Ellei asiakas käytä verkkokirjaston maksuominaisuutta, voi sakko- ja varausmaksut maksaa edelleen kirjastojen toimipisteissä. Verkkomaksupalvelun Keski-kirjastoille on toteuttanut jyväskyläläinen Paytrail Oyj.

Lainahistorian tallentaminen nyt mahdollista

Yksi uusista asiakkaita paremmin palvelevista verkkokirjaston ominaisuuksista on lainahistoria. Antamalla kirjastolle luvan tallentaa lainahistoria Omat tiedot -sivulla, lainahistoriaan tallentuu asiakkaan kaikki sen jälkeen lainatut teokset. Asiakas näkee lainahistoriansa verkkokirjaston Lainat-sivulta. Lainahistorian tallentamisen voi halutessaan lopettaa Omat tiedot -sivulla tai asioimalla lähimmässä Keski-kirjaston toimipisteessä.

Vanhemmat voivat uusia kirjastokortillaan lasten lainat

Vanhemmat voivat nyt uusia omalla kortillaan myös lasten lainat. Huoltajan ja alle 15-vuotiaiden huollettavien kortit on linkitetty niin, että huoltaja voi kirjauduttuaan omalla kortillaan uusia myös huollettavien lainat. Jos asiakkaan kirjastokorttiin on yhdistetty alle 15-vuotiaita (eli asiakas toimii heidän takaajanaan), saa asiakas heidän lainansa näkyviin ja uusittavaksi Lainat-sivun pudotusvalikosta.

Muita uusia verkkokirjaston ominaisuuksia on muun muassa uutuusvahti, jonka aktivoimalla asiakas saa jatkossa tiedon hakuihinsa sopivista uutuuksista ilmoittamaansa sähköpostiosoitteeseen tai verkkokirjaston Viestit-sivulle.

Lue lisää uudistuksista verkkokirjaston Ajankohtaista-palstalta: https://www.keskikirjastot.fi

Lisätietoja: Juha Hälinen, verkkopalvelusuunnittelija, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4095, etunimi.sukunimi@jkl.fi

9.3.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje