Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Asuntojen korjaus- ja energia-avustukset haettavina Jyväskylässä 24.3. saakka

Asuntojen korjaus- ja energia-avustukset haettavina Jyväskylässä 24.3. saakka

Valtion myöntämät asuntojen korjaus- ja energia-avustukset ovat haettavana parhaillaan. Eduskunnan hyväksymän talousarvion mukaan korjaus- ja energia- avustusten määräraha on tänä vuonna yhteensä 25 miljoonaa euroa.

Korjausavustusta myönnetään asunnossa asuvalle vanhus- tai vammaisväestöön kuuluvalle omistajalle sosiaalisin perustein tietyt tulorajat ja varallisuusharkinta huomioon ottaen tai vuokra-asunnon omistajalle, mikäli asunnossa asuva vuokralainen täyttää avustuksen myöntämisen edellytykset.

Avustuksen enimmäismäärä on 40 prosenttia hankkeen hyväksytyistä kustannuksista. Avustusta voidaan myöntää enintään 70 prosenttia hyväksytyistä korjauskustannuksista silloin, kun ruokakuntaan kuuluva vanhus tai vammainen joutuisi ilman korjaustoimenpiteitä välittömästi pysyvästi muuttamaan pois asunnosta liikkumisesteitten vuoksi tai sen vuoksi, ettei asunnossa voida antaa hänen tarvitsemiaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluja.

Avustusta voidaan myöntää enintään 70 prosenttia myös silloin, kun ruokakuntaan kuuluu veteraanitunnuksen omaava veteraani tai veteraanin leski joko kiinteistön omistajana tai muuna ruokakunnan jäsenenä tai kun veteraanihakijalla on kirjallinen korjaus- ja kunnossapitosopimus.

Energia-avustusta myönnetään pientaloille tarveharkintaisena tietyt tulorajat huomioon ottaen ilman varallisuusharkintaa. Avustusta myönnetään laite- ja materiaalikustannuksiin. Työn osuuteen voi hakea verottajalta kotitalousvähennystä.

Hissi- ja esteettömyysavustuksilla jatkuva hakuaika

Hissiavustuksella, jolla tuetaan hissien rakentamista hissittömiin kerrostaloihin, ja liikuntaesteiden poistoon tarkoitetulla esteettömyysavustuksella on jatkuva hakuaika.

Jyväskylän kaupunki voi myöntää omaa hissiavustusta jälkiasennushissien rakentamiseen kohteisiin, joihin on saatu valtion hissiavustusta. Avustusta haetaan samalla kuin valtionkin hissiavustusta, ja hakuaika on jatkuva.

Tarkempia hakuohjeita saa Jyväskylän kaupungin asuntotoimesta sekä osoitteesta http://www.jyvaskyla.fi/kaupunkirakennepalvelut/asuntotoimi/avustukset ja kaupungin palvelupisteistä sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen (ARA) internet-sivuilta osoitteesta http://www.ara.fi/fi-FI/Rahoitus/Avustukset.


Lisätietoja:
- asuntoasiantuntija Eija Kuokkanen, p. 014 266 5019, eija.kuokkanen[at]jkl.fi
- korjausneuvoja Pertti Viitanen, p. 014 266 5018, pertti.viitanen[at]jkl.fi

8.3.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje