Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän päiviä juhlitaan iloisissa tunnelmissa 18.-20.3.

Jyväskylän päiviä juhlitaan iloisissa tunnelmissa 18.-20.3.

Jyväskylä täyttää tänä vuonna 179 vuotta. Kaupungin perustamispäivää 22.3. juhlitaan edeltävänä viikonloppuna 18.-20.3. iloisena kaupunkijuhlana, joka tarjoaa eri ikäisille jyväskyläläisille kiinnostavia esityksiä ja kohtaamisia sekä monipuolisia, ehkä uusiakin näkökulmia omaan kotikaupunkiin.

Musiikillinen varaslähtö syntymäpäiville otetaan jo alkuviikosta, kun perinteinen kahvikonserttikiertue päiväkeskuksissa ja pitkäaikaishoidossa lähtee soimaan. Tänä vuonna vapaapääsyisissä konserteissa kuullaan bluesia, laulelmia, vanhoja iskelmiä ja klassista musiikkia. Esiintyjinä kiertävät bluesin voimahahmo Heikki ”Hessu” Heinonen & Co, jyväskyläläis-tamperelainen laulaja ja lauluntekijä Aimo Laitamo sekä vaihtuvalla kokoonpanolla esiintyvä Volver-trio muusikkoina laulaja Tuija Kiviranta, viulisti Emma Kangas, sellisti Kalle Kangas ja pianisti Nina Loimusalo.

Kaitafilmin kohinaa, komediaa ja kannanottoja

Keski-Suomen elokuvakeskus ja Keski-Suomen museo järjestävät perjantaina 18.3. elokuvakerhotyyliin Filmiperjantain, jossa annetaan filmiprojektorin raksuttaa ja tuoda nykyhetkeen paloja menneisyydestä. Tapahtuman teemana on Jyväskylän synttäriviikonloppuna osuvasti koti. Matkakuumetta saattaa puolestaan nostaa Kino Hopea -sarjassa perjantai-iltapäivänä nähtävä Rivieran rantabulevardeille sijoittuva Woody Allenin romanttinen komedia. Varttuneemmalle yleisölle suunnatun näytöksen jälkeen elokuvasta järjestetään keskustelutilaisuus, jossa on mukana Jyväskylän kaupunginteatterin johtaja Hilkka Hyttinen. Filmiviikonloppua voi jatkaa vielä lauantaina Monikulttuurikeskus Glorian Yes In My Back Yard! -leffamaratonilla, jossa esitetään kantaaottavia ja rasisminvastaisia elokuvia ja dokumentteja.

Viikonloppuna liikkeelle koko perheen voimin

Tapahtumantäyteisen lauantain ohjelmaan kuuluvat mm. Kangas kaikin aistein -tapahtuma, synttäriteemainen Lasten TaideTUUTTi Lutakossa, Keväänavausmarkkinat kävelykadulla, kaupungintalon suositut yleisökierrokset ja Jyväskylän taidemuseon Synttärivärikylpy nuorille ja aikuisille. Juhlan kunniaksi Jyväskylän päivien tilaisuuksiin voi lauantaina 19.3. klo 9-15 välisenä aikana matkata maksutta sympaattisten Linkki-VIP -palveluliikenteen autojen kyydissä. ”Pikkulinkit” kulkevat päivän aikana omilla reiteillään ja matkan varrella on luvassa yllätysohjelmaa.

Sunnuntaina 20.3. on lapsiperheille luvassa monenlaista kivaa. Aamun voi aloittaa vauhdikkaasti juosten, kiipeillen ja pomppien Hipposhallissa ja Monitoimitalolla järjestettävässä Liikuntapeuhulassa ja sieltä matka jatkuu Kankaan alueella sijaitsevaan Vanhaan Pergamenttihalliin, jossa järjestetään hurmaava vauvan ja vanhemman yhteinen tanssitunti, Tätitrion monitaiteellinen PimPamPom-esitys ja lopuksi kutsutaan mummot, muksut, vaarit ja vauvat isovanhempien ja lasten yhteiselle Hupsistakeikkaa! -tanssitunnille. Viikonlopun kruunaa supersuositun Pikku Papun Orkesterin koko perheen konsertti, jossa tutustutaan musiikkityylien ja leikkien kautta kilpikonnaan ja hänen ystäviinsä.

Ohjelma kokonaisuudessaan ja esitysten lipputiedot löytyvät Jyväskylän päivien nettisivuilta http://www.jyvaskyla.fi/paivat

Jyväskylän päivät Facebookissa: http://on.fb.me/1UMv0R5

Lisätietoja ja kuvia tiedotuskäyttöön:
kulttuurituottaja Maria Poikonen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
p. 014 266 4043
maria.poikonen(at)jkl.fi

8.3.2016Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje