Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä perehdytään torstaina 17.3. asuntojen esteettömyyden parantamiseen

Jyväskylässä perehdytään torstaina 17.3. asuntojen esteettömyyden parantamiseen

Jyväskylän kaupungin hissityöryhmä järjestää tilaisuuden esteettömyyden parantamisesta. Tilaisuudessa kerrotaan, miten sisustuksella voi saada asunnon esteettömäksi ja turvallisemmaksi, mitä apuvälineitä ja tila- ja kalusteratkaisuja löytyy helpottamaan itsenäistä toimimista kotona ja miten valtio tukee korjauskustannuksia.

Tilaisuus on torstaina 17.3.2016 Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa (Vapaudenkatu 39–41) kello 17.00–20.00. Kahvitarjoilu on kello 16.30 alkaen. Tilaisuuden ohjelma löytyy tästä linkistä.

Ympäristö tai yksittäinen rakennus on esteetön silloin, kun se on käyttäjälle toimiva, turvallinen ja miellyttävä ja kun rakennuksen kaikkiin tiloihin ja kerrostasoihin on helppo päästä. Esteettömyyden tarve kasvaa tulevaisuudessa.

Esteettömyys mahdollistaa ihmisen asumisen kotonaan ja liikkumisen sen ympäristössä. Palveluiden saatavuus ja välineiden käytettävyys helpottuu. Esteettömyys merkitsee turvallisuutta ja laatua eikä se tarkoita rumaa tai kallista.

Jokainen on jossain elämänsä vaiheessa liikkumis- tai toimintaesteinen. Lastenrattaiden kanssa kulkeminen on hankalaa, ihmiset ikääntyvät ja näkö ja kuulo heikkenevät, mahdollisesti joskus kuljetaan kävelykeppien avulla kipeän jalan takia.

Pienilläkin korjaustoimenpiteillä, kalustemuutoksilla ja jopa pelkillä toimintatavan muutoksilla voidaan saada huomattavia parannuksia tilojen esteettömyyteen.


Lisätietoja: asuntoasiantuntija Eija Kuokkanen, p. 014 266 5019, eija.kuokkanen[at]jkl.fi

8.3.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje