Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Nuorisopalvelut mukana eurooppalaisessa vapaaehtoistyön ohjelmassa

Nuorisopalvelut mukana eurooppalaisessa vapaaehtoistyön ohjelmassa

Jyväskylän nuorisopalvelut ovat toista kertaa mukana European Voluntary Servive –ohjelmassa. Unkarista saapunut vapaaehtoistyöntekijä Petra Balázs työskentelee nuorisonohjaajien mukana nuorisotiloilla ja koulunuorisotyössä 30.10. saakka.

Nuorisopalvelujen tämän vuoden teemana on kulttuurien kohtaaminen. EVS-ohjelma tarjoaa teemavuoden mukaisesti jyväskyläläisille nuorille mahdollisuuden kansainväliseen verkostoitumiseen ja vieraan kielen harjoittelemiseen. Keskustelut onnistuvat unkarin kielen lisäksi englannin ja ranskan kielillä. Petra työskentelee osan viikkoa nuorisotiloilla ja osan koulunuorisotyössä nuorisonohjaajan työparina. Kotipesänä toimii Kuokkalan nuorisotila.

Myös Jyväskylästä EVS-vaihtoon

Jyväskyläläisillä 18-30-vuotiailla on mahdollisuus hakea vapaaehtoistyöhön EU:n alueelle 2-12 kuukaudeksi. Jos vapaaehtoistoiminta ulkomailla kiinnostaa, lisätietoja vaihdosta ja ohjelmaan hakemisesta antaa vastaava nuorisonohjaaja Satu Paasonen, p. 014 2667524, satu.paasonen@jkl.fi.

EVS-ohjelma tarjoaa kansainvälistymisen kokemuksia erityisesti sellaisille nuorille, joilla ei ole siihen muuten mahdollisuuksia. Vastaanottava taho järjestää asunnon ja ruokailut kohdemaassa sekä auttaa alkuvaiheen käytännön asioiden hoidossa, muun muassa oleskelulupaan ja rekisteröitymiseen liittyvissä asioissa, pankkitilin avaamisessa ja verokortin hankkimisessa. Matkailukokemusta ei tarvita, mutta kielitaitoa tulee olla sen verran, että selviää yksin ulkomailla. EVS-ohjelmaan osallistuva ei saa olla vapaaehtoisjakson aikana minkään oppilaitoksen kirjoilla tai työelämässä.

Lisätietoja:
nuorisonohjaaja Silja Huttunen, Kuokkalan nuorisotila, p. 014 266 2517
vastaava nuorisonohjaaja Satu Paasonen, nuorisopalvelut, p. 014 266 7524
EVS-vaihdossa olleiden kokemuksia: www.nuorisovaihto.fi/kattovalikko/kokemuksia/vapaaehtoistyo

7.3.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje