Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Lehtisaaren koulun Erasmus+-projektissa metsästetään Sammon sirpaleita ympäri Eurooppaa

Lehtisaaren koulun Erasmus+-projektissa metsästetään Sammon sirpaleita ympäri Eurooppaa

Jyväskylän Lehtisaaren koulu on mukana eurooppalaisessa Erasmus+-projektissa Poszukiwanie skarbu - Treasure Hunt. Lehtisaaren koulu isännöi ajalla 10.–16. 3. projekti-tapaamista, johon osallistuu 11 opettajaa ja 24 koululaista Saksasta, Espanjasta, Sloveniasta, Unkarista ja Puolasta. Lehtisaaren koulusta mukana on 5 opettajaa ja 24 oppilasta. Mukana olevat oppilaat ovat 11–15-vuotiaita.

Projektissa tarkastellaan vettä taiteen, kulttuurin, terveyden, turismin, talouden ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Lisäksi tutustutaan eri kulttuureihin, kehitetään tietoteknisiä taitoja ja opitaan pelillisyyttä. Hanke on rahoitettu Euroopan unionin Erasmus+-ohjelmasta ja sen hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa CIMO. Hanke päättyy vuoden 2017 lopussa.

Oppimista pelaamalla

Projekti hyödyntää pelillisyyttä oppimismenetelmänä. Treasure Hunt – on nimensä mukaan aarteen, puhtaan veden etsimistä. Peli kartoittaa oppilaiden taitoja ja tietoja veden käytöstä ja merkityksestä sekä samalla opitaan uutta.

Pelin kehys on muokattu Kalevalan Sampo-taruston pohjalta: Pohjan akka Louhi on ryöstänyt puhtaan veden kaikkialta Euroopasta ja Sampo on hajonnut palasiksi ympäri Eurooppaa. Pelaajien tehtävä on koota Sammon sirpaleet projektin eri maista ja käydä lopputaisteluun Pohjan akkaa vastaan puhtaan veden ja Euroopan pelastamiseksi.

Pelipisteitä kerätään monimuotoisten tehtävien avulla ja lisätään osallistujien tietoja vedestä ja sen merkityksestä ihmiselle. Samalla opiskellaan myös vaikuttamisen keinoja, tietotekniikan käyttöä ja englannin kieltä sekä tutustutaan vieraisiin kulttuureihin.

Trasure Hunt –peli jatkuu toukokuussa Espanjassa ja marraskuussa Sloveniassa. Toukokuussa 2017 koululaiset tapaavat vielä Unkarissa ja projekti päättyy joulukuussa 2017 Puolassa pidettävään loppuhuipennukseen.

Lisätietoja:
matemaattisten aineiden lehtori, Merja Jokinen, Lehtisaaren koulu, p. 050 3307 453
www.jyvaskyla.fi/opetus/lehtisaarenkoulu
www.cimo.fi/etusivu

7.3.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje