Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ennakkotiedote: Jyväskylän kaupungin kuvataidekoulun 30-vuotisjuhlanäyttely Keski-Suomen museossa 2.4.-5.6.2016

Aika juhlia!
Jyväskylän kaupungin kuvataidekoulun 30-vuotisjuhlanäyttely
2.4.-5.6.2016

Kakut, Jyväskylän kaupungin kuvataidekoulun 8-, 9- ja 11-vuotiaat. Kuva: Klaus Savolainen.

Kuvataidekoululla on takana 30 toimeliasta opetusvuotta Jyväskylässä. Kuvataiteen ja arkkitehtuurin perusopetusta on tuona aikana saanut lähes 2700 lasta ja nuorta. Huhtikuun alussa avautuvassa näyttelyssä ei kuitenkaan muistella menneitä, vaan värikkäissä juhlatunnelmissa eletään vahvasti tätä päivää.

Koulun 340 oppilasta on tutkinut lukuvuoden juhlat -teeman mukaisesti juhlien erilaisia visuaalisia ilmenemismuotoja runsaalla mielikuvituksella höystettynä.

Näyttely koostuu kymmenistä 4-18-vuotiaiden oppilaiden monin eri tekniikoin ja välinein toteutetuista teoksista. Kuvataiteen ja arkkitehtuurin keinoin on haettu ilmaisumuotoja omille mielikuville ja kokemuksille sekä samalla opittu uusia asioita. Värikylläisestä kokonaisuudesta löytyy paljon katseltavaa, ihmeteltävää ja oivaltamisen iloa myös näyttelyvieraille. Yli 200 kakun kokoelmasta voi vaikkapa hakea inspiraatiota omille keväisille kakuille ja perehtyä samalla juhlavien muotokuvien galleriaan muitakaan näyttelyn herkkupaloja unohtamatta.

Tervetuloa jakamaan juhlan tunnelmaa kanssamme, nyt on aika juhlia!

Lisätietoja:
Klaus Savolainen, rehtori
p. 014 2664052, 050 353 8073
sp. klaus.savolainen@jkl.fi

3.3.2016Anna Möttönen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje