Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sinfonia goes kirjastot -päivä tuo musiikin neljään Jyväskylän kirjastoon perjantaina 11.3.

Sinfonia goes kirjastot -päivä tuo musiikin neljään Jyväskylän kirjastoon perjantaina 11.3.


Jyväskylä Sinfonia ja Jyväskylän kaupunginkirjasto järjestävät yhteistyössä Sinfonia goes kirjastot -tapahtuman perjantaina 11. maaliskuuta. Päivän aikana Jyväskylä Sinfonian muusikoista kootut soolo-, duo- ja triokokoonpanot esiintyvät neljässä eri kirjastossa: Halssilassa, Vesangassa, Korpilahdella ja Palokassa.

Elävää musiikkia kuullaan nykyisin kirjastoissa yhä enemmän ja kuten kirjailijavierailut, myös musiikkitapahtumat pyrkivät tutustuttamaan kirjaston asiakkaita monipuoliseen kulttuuritarjontaan.

Sinfonia goes kirjastot -tapahtuma käynnistyy käyrätorven ja klarinettien triolla klo 13 Halssilan kirjastossa, joka juhlii samana päivänä 60-vuotissyntymäpäiväänsä. Samaan aikaan kuullaan Vesangan kirjastossa sellisti Ilkka Kaupin soolokonsertti. Halssilan trio siirtyy iltapäiväksi Korpilahdelle, ja ilta päättyy Palokan kirjastossa klo 18 alttoviulistiduon esiintymiseen. Esitykset ovat avoimia kaikille kirjaston kävijöille ja ne kestävät noin 30 minuuttia.

Sinfonia ja kaupunginkirjasto ovat tehneet yhteistyötä myös aiemmin Pop Up -kirjastojen merkeissä. Pop Up -kirjastot aukeavat muutaman kerran kaudessa konsertti-iltoina teatteritalon yleisölämpiöön esitellen kunkin konsertin teemaan liittyvää aineistoa, kuten kirjoja, nuotteja ja levyjä. Paikalla on aina kirjaston edustaja, ja aineistoa voi lainata suoraan konsertista mukaan omalla kirjastokortilla. Tämän kevään toinen Pop Up -kirjasto on 20.4. Hilla ja Liisi -musiikkisatukonsertin yhteydessä.


Sinfonia goes kirjastot -päivän aikataulu:

klo 13.00 Vesangan kirjasto
Ilkka Kauppi, sello

klo 13.00 Halssilan kirjasto
Jussi Järvenpää, käyrätorvi
Gocho Prakov ja Elina Pyykönen, klarinetti

klo 15.00 Korpilahden kirjasto
Jussi Järvenpää, käyrätorvi
Gocho Prakov ja Elina Pyykönen, klarinetti

klo 18.00 Palokan kirjasto
Grigory Tsyganov & Dmitri Vasilevsky, alttoviulu

Lue lisää Sinfonia goes kirjastot -tapahtumasta
Lue lisää Pop Up -kirjastoista

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola, Jyväskylä Sinfonia
jenni.hakola[at]jkl.fi

Informaatikko Aapo Ruuttunen, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto
aapo.ruuttunen[at]jkl.fi
p. 014 266 4146

1.3.2016Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje