Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taiteilija Maria Lund tuo mielen virkeyttä vanhuspalvelujen asiakkaille Keljossa 4.3.2016

Taiteilija Maria Lund tuo mielen virkeyttä vanhuspalvelujen asiakkaille Keljossa 4.3.2016

Kulttuurin iloa on tarjolla pitkäaikaishoidon ja muistipäiväkeskuksen ikäihmisille Keljonkadun palvelukeskuksessa maaliskuun alussa. Laulaja ja näyttelijä Maria Lund saapuu konsertoimaan Keljoon perjantaina 4.3.2016. Säestäjänä konsertissa toimii musiikinopettaja Eero Vuorinen.

Konsertin järjestelyistä vastaa yhdessä vanhuspalvelujen kanssa Vanhat Arelaiset- ryhmä. Ryhmän kanssa tehdään säännöllisesti yhteistyötä ikäihmisten vapaaehtoistoiminnassa.

Kulttuurilla hyvinvointia ja virkeyttä

Erilaiset kulttuuri- ja taidelähtöiset toimintamuodot ovat jalkautuneet hienosti nykypäivän vanhusten hoitoon myös Jyväskylässä ja ne ovat osoittaneet vaikuttavuutensa mm. pitkäaikaishoidon osastoilla.
-Vanhusten yksinäisyys vähenee, mieliala kohentuu ja tyhjät päivät saavat iloista täytettä. Kyse on oikeudesta nauttia eri kulttuurimuodoista ikään ja toimintakykyyn katsomatta, kuvaa ohjaaja Helena Hjelt taiteen moninaisia vaikutuksia vanhuspalvelujen asiakkaiden hyvinvointiin.

Maria Lund iloitsee mahdollisuudesta esiintyä Keljon pitkäaikaishoidon ikäihmisille.
- Kaikki ihmiset kaipaavat virikkeitä, jotka tuovat elämään merkityksellisyyttä. On tärkeää, että yhteisömme vanhimmista pidetään hyvää huolta ja elämysten tuominen heidän ulottuvilleen on oiva ratkaisu pitää heidät mukana sosiaalisessa elämässä, kertoo Maria Lund.
–Esiintyminen Keljon asukkaille on minulle kunnia-asia.

Lisätietoa: ohjaaja Helena Hjelt, p. 014 266 38 32

29.2.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje