Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kuusikymppinen Jyväskylän Halssilan lähikirjasto juhlii pyöreitä vuosiaan kirjallisuuden, lastenmusiikin ja Jyväskylän Sinfonian siivin 7.–11.3.

Kuusikymppinen Jyväskylän Halssilan lähikirjasto juhlii pyöreitä vuosiaan kirjallisuuden, lastenmusiikin ja Jyväskylän Sinfonian siivin 7.–11.3.

Keski-kirjastotHalssilan lähikirjaston kuusikymmenvuotista taivalta juhlistetaan monipuolisilla tapahtumilla 7.–11.3. Luvassa on muun muassa kirjallisuustapahtumia, kirjamyyntiä, Aaronmeidenin lastenkonsertti ja sinfoniamusiikkia.

Arvokkaaseen ikään ehtinyttä lähikirjastoa juhlistetaan myös kirjaston naapurissa Halssilan koulussa. Koululaiset ovat osallistuneet mediaprojektiin, jonka satona on syntynyt lähikirjastoon liittyviä elokuvia ja lyhyitä sketsejä. Mediaprojektin päätösjuhlaa vietetään ensi-illan merkeissä torstaina 10.3., jolloin sketsit ja lyhytelokuvat esitetään koko koululle. Tilaisuuteen osallistuu vain Halssilan koulun oppilaat opettajineen.

Juhlaviikko huipentuu perjantaina 11.3. klo 13 alkavaan kaikille avoimeen syntymäpäiväjuhlaan. Juhlassa esiintyy muun muassa Jyväskylän Sinfonian muusikot Jussi Järvenpää, Gocho Prakov ja Elina Pyykönen. Asiakkaille on tarjolla pientä virvoketta. Lähikirjastossa on koko viikon esillä näyttely vanhoista kirjastoesineistä ja asiakkaiden jakamista kirjastomuistoista. Alakerran satuhuoneessa myydään kirjaston kokoelmista poistettuja kirjoja käteismaksulla juhlaviikon ajan.

Halssilaan avattiin sivukirjasto maaliskuussa 1956. Kirjasto toimi aluksi omakotitalon alakerrassa Jänönkuja 5:ssä. Uuteen ja ajanmukaiseen kirjastotilaan Halssilan koulun viereen siirryttiin vuonna 1966. Avara, lapsille ja aikuisille tarkoitettu yhteinen kirjastotila sai paljon huomiota, koska suunnittelutyössä oli toteutettu perhekirjaston ajatusta kaikille yhteisestä kirjastosta.

Halssilan lähikirjaston (Lokintie 9) juhlaviikon ohjelma

Ma 7.3. klo 14 Näistä kirjoista en luovu! – kulttuuriluotsit esittelevät lempikirjojaan ja vinkkaavat hyvästä lukemisesta
Ti 8.3. klo 17.30 Kirjailta – henkilökunta esittelee asiakkaille uusia ja uudehkoja kirjoja
Ke 9.3. klo 9 ja 10 Lastenkonsertti: Aaronmeiden (ilmaislippuja saatavilla Halssilan lähikirjastosta)
Pe 11.3. klo 13–16 Virallinen syntymäpäiväjuhla – juhlassa esiintyy mm. Jyväskylän Sinfonian muusikot klo 13

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy, lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:
Marika Peura, vastaava kirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4132

www.jyvaskyla.fi/kirjasto

26.2.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje