Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän seudun joukkoliikennejaoston päätöksiä 25.2.2016

Jyväskylän seudun joukkoliikennejaoston päätöksiä 25.2.2016

Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen kuntien yhteinen seudullinen joukkoliikennejaosto kokoontui torstaina 25.2. Päätettävänä olivat muun muassa paikallisliikenteen kesän 2016 aikataulut sekä Waltti-lippujärjestelmän laajentaminen Laukaan suuntaan.

Kesäajan liikenne 6.6.–9.8.2016

Joukkoliikennejaosto päätti Jyväskylän seudun joukkoliikenteen kesän 2016 liikenteen hoitamisesta pääosin edellisen vuoden kesäliikenteen mukaisena.

Merkittävimmät aikataulumuutokset koskevat linjoja 16 (Keskusta–Muuratsalo) ja 27 (Heikkilä–Mustalampi). Linjan 16 vuorot eivät poikkea kesäaikana Kinkomaan sairaalalla vähäisten matkustajamäärien ja aikatauluongelmien takia. Linjan 27 muutokset johtuvat Hiekkapohjan kääntöpaikan poistumisesta sekä vähäisistä matkustajamääristä. Lisäksi linjan 27 aikatauluja muutetaan toimivammiksi asiakaspalautteiden ja liikennöitsijän toiveen mukaisesti.

Linjalta 2 (Kortemäki–Kaunisharju) poistetaan kello 5.35 sekä 9.45 lähdöt Nojosniemestä matkustajamäärien vähyyden vuoksi sekä sunnuntaiaamuisin Kaunisharjusta ajetaan vain keskustaan saakka. Lisäksi linjaston ja aikataulujen selkeyttämiseksi tehdään muutamia korjauksia lähtöaikoihin. Linjan 7 (Kauppatori¬–Keljonkangas) lähtöaikoja myöhästetään viidellä minuutilla kaikkina ajopäivinä, jolloin Sarvivuoren tienhaaran päätepysäkille ei jää ylimääräistä taukoa. Näin ollen Sääksvuoreen ja Kaijanlammelle menijät pääsevät nopeammin perille. Linja 12 (Keltinmäki–Kangaslampi) kulkee talviliikenteen mukaisesti Palanderin kadun kautta asiakkaiden toiveet huomioiden. Linja 15 (Viherlandia–Keskusta) niin ikään muutetaan talvikauden reitin mukaiseksi siten, että Kuokkalanpellon lenkki jää pois.

Linjan 22 (Tikkakoski–Keskusta) lähdöltä kello 6.15 poistuu käynti Kolun hoivasairaalalla. Muutoksen taustalla on vähäiset matkustajamäärät sekä aikataulujen selkeytys. Linjan 25 (Palokka–Laajavuori–Keskusta–Kangaslampi/Kaakkolampi) sunnuntaiaamun kello 7.15 sekä 8.15 vuorot ajetaan Kortemäen kautta, uudet lähtöajat ovat Palokasta kello 7.05 sekä 8.05.

Linjojen 1, 3, 4, 5, 10, 13, 14/14M, 18/18K, 20, 21/21M, 32, 36 ja 42 liikennöintiin ei tehdä muutoksia kesäajalle 6.6.–9.8.2016, vaan vuorot ajetaan kuten kesällä 2015.

Joukkoliikenteen asiakasraadin ensimmäinen kokous järjestetään 4.4.2016

Jyväskylän seudun joukkoliikenteen asiakasraadin jäsenhaku alkoi marraskuussa 2015 ja määräaikaan mennessä hakemuksia saapui 46 kappaletta. Joukkoliikennejaosto päätti asiakasraadin kokoonpanon ja valitut 30 henkilöä edustavat mahdollisimman tasapuolisesti joukkoliikenteen toimivalta-aluetta ja eri ikäryhmiä.

Noin kuusi kertaa vuodessa kokoontuvan joukkoliikenteen asiakasraadin ensimmäinen kokous järjestetään Jyväskylässä maanantaina 4.4.2016. Ensimmäisen kokouksen ohjelmassa on osallistujien esittäytyminen, Jyväskylän seudun joukkoliikenteen toiminnan esittely sekä asiakasraatityön sisällön ja toiminnan pelisääntöjen suunnittelu. Asiakasraatiin mukaan valituille henkilöille lähetetään erilliset kutsut, joissa kerrotaan tarkempi tapaamispaikka ja -aika.

Joukkoliikennejaosto päätti esittelijän muutetun päätösehdotuksen mukaisesti järjestää yhteisen keskustelutilaisuuden heti asiakasraatitoiminnan käynnistyessä, jossa selvennetään asiakasraadin rooli. Jaoston päätökselle asiakasraadin puheenjohtajaksi nimitettiin palvelupäällikkö Kari Ström. Asiakasraatiin nimitetään aina kokousten yhteydessä myös sihteeri, joka tulee Jyväskylän kaupungin henkilökuljetusryhmästä.

Tulevissa kokouksissa otetaan esille raatilaisten toivomia teemoja, joita käsitellään tarvittaessa asiantuntijoiden voimin. Asiakasraatityön tulokset sekä parannusehdotukset kirjataan muistiin ja toimitetaan seudulliselle joukkoliikennejaostolle. Muistiot julkaistaan myös asiakasraadin myöhemmin perustettavilla verkkosivuilla.

Waltti-lippujärjestelmää laajennetaan Laukaan suuntaan

Waltti-lippu- ja maksujärjestelmä on laajenemassa kevään 2016 aikana Laukaan ja Jyväskylän väliseen liikennöintiin linjalle 41. Tämä edellyttää erillistä sopimista nousukorvauksista ja tuotteiden kelpoisuudesta liikennöitsijöiden kanssa sekä erillisen lisäasiakirjan liittämistä tämän hetkisiin siirtymäajan liikennöintisopimuksiin.

Laukaan ja Jyväskylän välisessä liikenteessä on voimassaolevia siirtymäajan sopimuksia Jyväskylän kaupungilla ja Keski-Suomen ELY-keskuksella. Jyväskylän sopimukset päättyvät 31.5.2018. Voimassa olevia liikennöintisopimuksia on kahdella liikennöitsijällä, Jyväskylän Liikenne Oy:llä ja Koivuranta Oy:llä.

Waltti-järjestelmän laajentamisesta Laukaan suuntaan on keskusteltu aiemminkin liikennöitsijöiden kanssa, mutta ratkaisuun ei ole päästy. Esteenä ovat olleet Waltti-järjestelmän tekniset ongelmat, joiden ratkaisumalleja testataan nyt käytännössä.

Joukkoliikennejaosto päätti esittelijän muutetun päätösehdotuksen mukaisesti hyväksyä Laukaan ja Jyväskylän välisen liikenteen siirtymäajan liikennöintisopimukseen liitettävän lisäasiakirjan. Lisäasiakirja tarjotaan samansisältöisinä molemmille liikennöitsijöille.

Waltti-järjestelmää laajennetaan Suomessa ensimmäistä kertaa siirtymäajan sopimusliikenteeseen.

Kokouksen muista asioista tehtiin päätökset esitysten mukaisina.

Kokouksen esityslista ja liitteet ovat luettavissa linkistä http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1658 (materiaali pdf-tiedostomuodossa).


Lisätietoja:
– Joukkoliikennejaoston puheenjohtaja Tom Nevanpää, p. 050 586 0368, tom.nevanpaa[at]jkl.fi
– Palvelupäällikkö Kari Ström, p. (014) 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

26.2.2016Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje