Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelut osallistui ”Luetaan ääneen selkokirjaa” -kampanjaan

Jyväskylän kaupungin vanhuspalvelut osallistui ”Luetaan ääneen selkokirjaa” -kampanjaan

Selkokeskus on järjestänyt valtakunnallisen lukukampanjan, johon Jyväskylän kaupungin vanhuspalveluissa on otettu runsaslukuisesti osaa kuluvalla viikolla. Luetaan ääneen selkokirjaa – kampanja on tuonut lukuiloa iäkkäille ja muistisairaille, joille kirjan lukeminen tai ymmärtäminen voi olla hankalaa.

Kampanja huipentui Maailman ääneen lukemisen päivään, jota vietettiin 24.2.2016. Kampanjan suojelijana on toiminut Tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio. Lukuhetkiin ympäri Suomea osallistui yli 180 vanhus- ja vammaistyön yksikköä sekä kirjastoa.

Lukeminen on tärkeää myös ikääntyneille
Jyväskylän kaupungin ikääntyneiden tehostetun palveluasumisen yksiköt Hannala, Jokikartano ja Kyllikinkadun palvelukeskus osallistuivat asukkaineen lukutempaukseen.
Myös ikääntyneiden lyhytaikaishoitoon keskittyneessä Akseli ja Elina-kodissa tartuttiin tärkeään haasteeseen.

Tehostetun palveluasumisen yksikössä Jokikartano 1-2:n palveluesimies Mirja Ruokola toimi lukupiirin vetäjänä. Asukkaat saivat itse valita vaihtoehdoista selkokirjan, jota luettiin. Miesvoittoisesta asiakaskunnasta ehkä johtuen, valinta osui Pertti Rajalan elämänkertateokseen Urho Kekkonen. – Asukkaat jaksoivat hienosti kuunnella ja olivat aktiivisesti mukana tilanteessa, otamme tästä säännöllisen tavan yksikköömme. Kuka tahansa henkilökunnasta voi vetää lukupiiriä, iloitsee Mirja Ruokola.

Akseli ja Elina-kodissa luetaan viikoittain paljon asukkaiden kanssa ja keskustellaan luetun synnyttämistä ajatuksista. - Välillä ei malteta lopettaa, kun on niin mielenkiintoisia aiheita. Viime viikolla meillä oli vitsituokio ja lukijaa nauratti yhtä paljon kuin kuulijoitakin, kertoo lukupiiriä vetävä lähihoitaja Ulla Huttunen. Ruusulaakson mummolassa Ulla Huttusen lukupiiriin osallistui tempauspäivänä 11 ikäihmistä ja muutama työvuorossa ollut hoitaja. Rantakallion muistisairaiden ryhmässä luettiin päivän kunniaksi runoja Kirsi Kunnaksen Tiitiäisen Satupuusta.


Lisätietoa kampanjasta: http://papunet.net/selkokeskus/selkokeskus/luetaan-aaneen-selkokirjaa-kampanja/ , palveluesimiehet Arja Porrassalmi p. 014 266 3803, Mirja Ruokola p. 014 266 3886, Tuula Levola, p. 014 266 3819 sekä Tarja Ruuhilehto p. 014 266 8880

25.2.2016Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje