Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vaajakoskella aloitettiin uudenlainen päivystysmalli kiireellistä hoitoa tarvitseville

Vaajakoskella aloitettiin uudenlainen päivystysmalli kiireellistä hoitoa tarvitseville

18.1.2016 Vaajakosken terveysasemalla aloitettiin uudenlainen malli kiireellistä hoitoa tarvitseville potilaille. Uudessa mallissa kaksi päivystävää sairaanhoitajaa sekä päivystävä lääkäri muodostavat tiimin, joka hoitaa päivystyspotilaita ma-pe klo 8-16 ja perjantaisin klo 9-16 välisenä aikana. Hoidon tarpeen kiireellisyys arvioidaan potilaan ottaessa yhteyttä terveysasemalle ensisijaisesti puhelimitse. Tämän jälkeen potilas ohjataan vastaanotolle, jossa sairaanhoitaja tutkii ja hoitaa potilaan. Tarpeen vaatiessa hoito siirtyy päivystävälle lääkärille. Päivystysvastaanotolla hoidetaan ainoastaan niitä potilaita, jotka sairautensa tai vaivansa vuoksi tarvitsevat hoitoa saman vuorokauden aikana tai jotka tarvitsevat työnantajalle todistuksen alle 10-vuotiaan lapsen äkillisen sairastumisen vuoksi.

- Vastaanotto toimii ajanvarauksella, mutta potilaan tulee varautua odottamaan, mikäli päivystyksessä on ruuhkaa, osastonhoitaja Nina Leppänen kertoo.

Päivystyspotilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Päivystysvastaanotolla ei uusita kiireettömiä reseptejä, ei hoideta potilaan kiireettömiä asioita eikä saattajan asioita.

Vaajakoskella uusia tuulia

Vaajakosken terveysasemalle on syksyn ja talven aikana saatu rekrytoitua useita uusia lääkäreitä. Uudet lääkärit perehdytettiin Jyten toimintaan ja lääkäritukea on saatu ajoittain myös muilta terveysasemilta.

Viime marraskuussa Vaajakoskella aloitettiin myös INR-poliklinikka Marevan-potilaiden hoidon ja palvelun parantamiseksi. INR-verikokeella seurataan Marevan-potilaan veren hyytymistekijöiden tasapainoa. INR-poliklinikka on koettu luotettavaksi sekä tehokkaaksi palvelumalliksi Marevan-potilaiden hoidossa. Palvelumallissa INR-mittaustulos saadaan hoito-ohjeineen jo 10–20 minuutissa saman seurantakäynnin aikana.

- Henkilöstön erikoisosaaminen ja keskitetyn Marevan-hoidon seurannan on koettu parantavan hoitotasapainoa. Vaajakoskelaiset potilaat ovat ottaneet hyvin vastaan uuden poliklinikkatoiminnan, Leppänen kertoo.

Lisätietoja: osastonhoitaja Nina Leppänen, p. 014 336 6167

24.2.2016Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje