Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Hippoksen liikuntatiloista pidetään huolta yhteistyötä tiivistämällä

Hippoksen liikuntatiloista pidetään huolta yhteistyötä tiivistämällä

Hippoksen alueen kehittämissuunnitelma etenee myönteisessä vireessä, mutta nykyisten liikuntatilojen kunnossapitotarve jatkuu vielä vähintään vuosia. Yksittäisiä käyttäjien yhteydenottoja Monitoimitalon sekä Hipposhallin ja sen yhteydessä olevien harjoitusjäähallin ja jalkapallotilan kunnosta, turvallisuudesta ja havaituista ongelmista on tullut viime vuosina jonkin verran. Syksyllä 2014 tehdyssä liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyssä kirjattiin sisäilmaan liittyviä huomioita.

Asioita on korjattu tehtyjen korjaussuunnitelmien mukaisesti sekä saadun palautteen perusteella. Tehtyjen kunnostusten sekä seurantaselvitysten ja tutkimusten perustella tiloissa on turvallista työskennellä ja harrastaa. Selvityksissä yhdeksi sisäilmaoireiden mahdolliseksi lähteeksi on jäljitetty tiloissa oleva pöly. Siivottavuus on ollut osin hankalaa, koska tavaraa ja roskaa on kertynyt vuosien saatossa huomattavasti. Myös tilojen korkeat rakenteet ovat hankaloittaneet puhtaanapitoa. Nyt asian kimppuun on käyty isolla pölyhuiskalla.

Vuoden kestävä siivous- ja puhdistusoperaatio puolivälissä

Liikuntapalvelujen, Jyväskylän Tilapalvelun, kaupungin sisäilmatyöryhmän sekä käyttäjien välistä yhteistyötä on lähdetty tiivistämään entisestään. Tästä esimerkkinä on tilojen mittava siivousoperaatio, joka on nyt puolivälissä. Alueen liikuntatilojen ja varastojen siivous alkoi jo kesällä 2015 ja tiloista on viety pois suuri määrä ylimääräistä tavaraa. Tammikuussa 2016 alkoi Hipposhallin, harjoitusjäähallin, jalkapallotilan ja Monitoimitalon yläpölyjen siivous, joka jatkuu kesään saakka. Urakka aloitettiin harjoitusjäähallista, joista siirrytään maaliskuun alussa Hipposhallin puolelle. Siivouksen yhteydessä puhdistetaan vuonna 1992 valmistuneesta Hipposhallista muun muassa kaikki sisäkattorakenteet, jotka on tätä ennen puhdistettu vain kerran aiemmin.

Urakan yhteydessä myös tilojen siivouksen tiheys ja laatu sekä siivoukseen käytetyt työvälineet on tarkistettu. Tarkastuksessa todettiin osan liikuntapalvelujen siivouslaitteista olevan uusimisen tarpeessa. Seuraava arvio tehdään keväällä 2016. Siivousmitoitukseen tulee vielä selvittää, kuinka usein yläpölyt ja varastot on siivottava, että nyt tavoitettu siivoustaso säilyy.

Tilapalvelu tulee tekemään tilojen kunnossapitokartoituksen Hipposhallissa, harjoitusjäähallissa, jalkapallotilassa sekä Monitoimitalossa tämän kevään aikana. Jatkotoimenpiteistä sovitaan kartoituksen ja riskiarvion avulla Tilapalvelun ja liikuntapalvelujen kesken. Jyväskylän kaupungin sisäilmatyöryhmä seuraa tilojen sisäilmaolosuhteita ja tehtyjä toimenpiteitä. Jatkossa liikuntatilojen käyttäjä- ja seurapalavereihin kutsutaan paikalle myös sisäilmatyöryhmän edustus.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut, palveluesimies Jouni Arnberg, p. 014 266 4319
Jyväskylän Tilapalvelu, kiinteistöpäällikkö Petteri Kontro, p. 014 266 0976
Jyväskylän kaupungin sisäilmatyöryhmä, ympäristöterveystarkastaja Jari Pihlajaniemi, p. 014 266 2381

24.2.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje