Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän oman äidinkielen opetusryhmien tuottama näyttely 22.-26.2. kaupunginkirjastolla

Kielen oppimisesta toiminnan ja tekemisen kautta

Jyväskylän oman äidinkielen opetusryhmien tuottama näyttely 22.-26.2. kaupunginkirjastolla

Jyväskylän perusopetuksen oman äidinkielen opetusryhmien järjestämä näyttely oppitunneilla syntyneistä monialaisista oppimiskokonaisuuksista avautuu maanantaina 22.2. klo 16 kaupunginkirjastolla. Oppitunneilla syntyneiden askartelujen ja käsitöiden lisäksi näyttelyssä on pelejä ja kirjoja arabian, hollannin, ranskan, saksan, englannin, heprean, kiswahilin ja unkarin kielillä. QR-koodin avulla pääsee tutustumaan muun muassa oppilaiden lempiresepteistä koostuvaan hollannin- ja suomenkieliseen keittokirjaan tai kuuntelemaan swahilinkielisiä kansansatuja. Näyttely on kaupunginkirjaston ala-alussa perjantaihin 26.2. saakka.

Viikon aikana oman äidinkielen opetusryhmät järjestävät monipuolista, kielenopetukseen liittyvää ohjelmaa kirjaston ala-aulassa klo 16–18. Opettajat ja oppilaat esittelevät, kuinka kieltä voi oppia toiminnan ja tekemisen kautta.

Näyttelyssä esillä olevat oppilaiden teokset ovat osa Koneen säätiön rahoittamaan ActLib -projektia, jossa Jyväskylän kaupungin perusopetus ja Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitos yhteistyössä kehittävät lasten ja nuorten monikielisyyteen kasvua. Näyttely on yksi valtakunnallisen Satakielikuukauden tapahtumia.

Lisätietoja
suunnittelija Pia Bärlund, Jyväskylän perusopetus, p. 014 266 4889
https://peda.net/oppimateriaalit/kirja-arkku
oman äidinkielen opetus: http://peda.net/veraja/jyvaskyla/omakieli
Satakielikuukausi: https://satakielikuukausi.wordpress.com

22.2.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje