Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin terveydenhuollon jaosto otti ylimääräisessä kokouksessaan kantaa palveluiden ulkoistamiseen Huhtasuolla ja Säynätsalossa

Jyväskylän kaupungin terveydenhuollon jaosto otti ylimääräisessä kokouksessaan kantaa palveluiden ulkoistamiseen Huhtasuolla ja Säynätsalossa

Jyväskylän kaupungin terveydenhuollon jaosto käsitteli tänään 18.2.2016 pidetyssä kokouksessaan Säynätsalon avosairaanhoidon, suunterveydenhuollon ja kotihoidon sekä Huhtasuon avosairaanhoidon ja suunterveydenhuollon palveluiden kilpailuttamista.

Terveydenhuollon jaosto esittää perusturvalautakunnalle äänestyksen jälkeen äänin 2-6 pohjaesityksestä poiketen, ettei ehdotettuihin kilpailutuksiin ryhdytä. Muutosesityksen teki Tommi Liinalampi. Pohjaesityksenä oli, että perusturvalautakunta päättää valtuuttaa perusturvan toimialan käynnistämään Säynätsalon ja Huhtasuon avosairaanhoidon ja suunterveydenhuollon sekä Säynätsalon kotihoidon kilpailutuksen.

Ulkoistamisella pyritään avoterveydenhuollon, suunterveydenhuollon ja kotihoidon palveluiden saatavuuden parantamiseen ja jatkuvuuden turvaamiseen

Huhtasuon ja Säynätsalon toimipisteissä avosairaanhoidon palveluiden saatavuus on niin lääkäreiden kuin hoitajienkin osalta ollut haastavaa jo useamman vuoden ajan. Toimintaa on yritetty kehittää muun muassa hoitajapainotteisen toimintamallin avulla, mutta kehittämistoimilla hoitoon pääsyä ei ole saatu parannettua.

Suunterveydenhuollon osalta tilanne on ollut myös haastava ja alueilla on ollut pulaa hammaslääkäreistä. Hammaslääkärin kiireettömään hoitoon pääsy Huhtasuolla ei ole juurikaan parantunut, vaikka hammashoitolaan onnistuttiin vuosi sitten lisäämään hammaslääkäriresurssia. Palveluiden tuottamisen ostopalveluna yhtenä tavoitteena olisi saada kiireettömän hoidon jonotusajat lyhenemään merkittävästi sekä Huhtasuolla että Säynätsalossa. Suun terveydenhuollossa on näkyvissä valtava hoidon tarpeen kasvu ikäihmisten määrän lisääntyessä.

Säynätsalon osalta kotihoidon palvelut tuotetaan tällä hetkellä kaupungin omana tuotantona. Suunnitelmana on integroida Säynätsalon kotihoidon palvelut osaksi avosairaanhoidon ja suunterveydenhuollon hankinnan kokonaisuutta eli muodostaa vastaava ostopalvelukokonaisuus kuin Huhtasuon alueella.

Valmistelu perustui siihen, että Huhtasuon ja Säynätsalon palveluiden kilpailuttamisen ja palveluiden tuottamisen ostopalveluina arvioitiin parantavan kuntalaisten hoitoon pääsyä sekä turvaavan hoidon jatkuvuutta.

Lisätietoja:

Terveydenhuollon jaoston puheenjohtaja Hannu Murisoja, p. 044 285 3836

Perusturvan toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 050 442 2302

18.2.2016Eveliina Välimäki

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje