Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin yhteistoimintaneuvottelut Säynätsalon ja Huhtasuon perusturvapalvelujen ulkoistamisen valmisteluun liittyen ovat päättyneet

Jyväskylän kaupungin yhteistoimintaneuvottelut Säynätsalon ja Huhtasuon perusturvapalvelujen ulkoistamisen valmisteluun liittyen ovat päättyneet

Jyväskylän kaupungin ja henkilöstöjärjestöjen väliset yhteistoimintaneuvottelut Säynätsalon ja Huhtasuon perusturvapalvelujen ulkoistamisen valmisteluun liittyen ovat päättyneet. Neuvotteluissa on käyty lävitse mahdollista ulkoistamista, ja siihen liittyen perusteita, vaikutuksia sekä vaihtoehtoja. Valmistelun perusteena on kuntalaisten palveluiden saatavuuden turvaaminen.

Neuvottelujen yhteydessä on arvioitu, missä määrin mahdollinen ulkoistaminen johtaisi työvoiman käytön vähentämiseen Jyväskylän kaupungin henkilöstön osalta. Neuvottelut koskivat 47 henkilöä avosairaanhoidon, suun terveydenhuollon sekä kotihoidon palveluissa. Henkilöstölle järjestettävä tiedotustilaisuus alkoi 11.2. klo 16.00.

Mikäli perusturvalautakunta päättää myöhemmin ulkoistamisesta, on työnantaja arvioinut henkilöstövaikutuksia seuraavista vaihtoehdoista:

• Ulkoistaminen kokonaan tai osittain liikkeen luovutuksen periaatteita soveltaen. Tällöin henkilöstö siirtyisi uuden työnantaja palvelukseen.
• Ulkoistaminen ilman että henkilöstöä siirtyy ulkoisen palveluntuottajan palvelukseen.

Molemmissa tilanteissa vaikutukset ulottuvat koko neuvottelujen kohteena olevaan henkilöstöön. Jos mahdollista ulkoistamista ei toteuteta liikkeen luovutuksen periaatteita soveltaen, työnantajan esittämiä sopeutustoimenpiteitä ovat eläkepoistuman hyödyntäminen, sijoittuminen muualle Jyväskylän kaupungin organisaatioon, palvelussuhteen ehtojen muuttaminen, osa-aikaistaminen sekä viimesijaisena keinona irtisanominen. Tällä hetkellä on avoimena olevia tehtäviä, joita voidaan tarvittaessa osoittaa henkilöstölle siten, että muiden sopeuttamistoimenpiteiden kohteena olisi enintään 35 henkilöä.

Yhteistoimintaneuvottelut päättyivät erimielisinä. Henkilöstöjärjestöt vastustavat ulkoistamissuunnitelmia. Yhteistoimintaneuvotteluun tuomassa vastineessaan he näkevät ensisijaisena oman toiminnan kehittämisen ja tehostamisen.

Perusturvalautakunta käsittelee asiaa 25.2.2016

18.12. alkaneet yhteistoimintaneuvottelut olivat osa ulkoistamispäätöksen valmistelua, jonka perusturvalautakunta antoi tehtäväksi 29.10.2015. Avosairaanhoidon ja suun terveydenhuollon ulkoistamisen valmistelun perusteena on kuntalaisten palveluiden saatavuuden turvaaminen. Sekä Huhtasuolla että Säynätsalossa on ollut jo pitkään henkilöstön resurssipula etenkin lääkäreistä, osin myös hammaslääkäreistä. Hankinnan tavoitteena on palveluiden ostaminen kokonaisuudessaan ulkoiselta palveluntuottajalta. Säynätsalon alueelle suunnitellaan hankittavaksi myös kotihoidon palvelut.

Päätöksen palvelujen mahdollisesta kilpailutuksesta tekee perusturvalautakunta. Lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 25.2.2016. Virkamiesvalmisteluun perustuva päätösesitys julkaistaan perusturvalautakunnan esityslistalla 19.2.2016. Jos perusturvalautakunnan päätöksellä tulisi olemaan henkilöstövaikutuksia, henkilöstöön kohdistuvista kollektiivisista toimenpiteistä, kuten palvelussuhteen päättymisestä, päättää hallintosäännön mukaan kaupunginhallitus.

Lisätietoja antavat henkilöstötilaisuuden jälkeen noin klo 17.00 alkaen:

Jyväskylän kaupungin perusturvan toimialajohtaja Kati Kallimo, p. 014 266 3001
Jyväskylän kaupungin henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä, p. 014 266 1552

Jyväskylän kaupungin henkilöstön pääluottamusmiehet:
- Kunta-alan unioni ry: Hannu Tuderus (JHL), p. 014 266 3018 ja Raija Miettinen (Jyty), p. 014 266 4829
- Kunta-alan koulutettu hoitohenkilöstö KoHo ry: Sari Puikkonen (Super), p. 014 266 3017 ja Jaana Pollari (Tehy), p. 014 266 3020
- Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry: Marko Tiainen, p. 014 266 3012
- (KTN) Pekka Kupari, p. 014 266 5173

Jyväskylän kaupungin työsuojeluvaltuutettu:
- Sami Haapakoski, p. 014 266 1979

11.2.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje