Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Talven tapahtumia Jyväskylän kaupunginkirjastossa

Jyväskylän Talven tapahtumia Jyväskylän kaupunginkirjastossa

15. helmikuuta käynnistyvä Jyväskylän Talvi -tapahtumasarja tarjoaa lukuisia mielenkiintoisia kirjailijavieraita ja keskusteluja ympäri kaupunkia. Talven teemoina ovat tänä vuonna työ, terveys ja yhteiskunta. Vierailijoihin kuuluvat muun muassa Tarja Filatov, Timo Koivisto, Anna Kontula, Tuomas Nevanlinna ja Keijo Siekkinen. Tapahtuman suojelija on presidentti Tarja Halonen.

Kaupunginkirjastossa järjestettävät tapahtumat

Puhutteleva hiljaisuus
Ti 16.2. klo 18.30, Huhtasuon lähikirjasto (Nevakatu 1)
Runoilijat Kristian Blomberg ja Olli-Pekka Tennilä keskustelevat uteliaisuuden ja keskittymisen merkityksistä. Keskustelun päätteeksi Blomberg ja Tennilä lukevat otteita uusista kirjoistaan.

Yksinäisen miehen tango
Ti 1.3. klo 18.30, Huhtasuon lähikirjasto (Nevakatu 1)
Kirjallisuudentutkija, maailmankuulu tangolaulaja, kulttuurivaikuttaja ja kunnallispoliitikko Jukka Ammondt avaa kantaaottavaa ja monisyistä kaunokirjallista tuotantoaan, jota suuri yleisö ei vielä tunne.

Keijo Siekkinen -ilta. Keijo Siekkinen, Vesa Lahti, Hannu-Olavi Piilinen ja Mauri Männistö.
Ti 8.3. klo 18.30, Huhtasuon lähikirjasto (Nevakatu 1)
Kirjaillassa keskustellaan Keijo Siekkisen kaunokirjallisesta tuotannosta. Siekkisen kirjallisiin teemoihin kuuluvat työ ja oikeudenmukaisuus, valta ja vallanpitäjät.

Kulttuurista muistoja
Ma 14.3. klo 18.00, Jyväskylän pääkirjasto, Minnansali (Vapaudenkatu 39–41)
Kahvitarjoilu klo 17.45
Tapahtuman juontaa professori Kimmo Suomi. Mukana myös kansanedustaja ja Muistiliiton puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen, Muistiliiton toiminnanjohtaja Eila Okkonen, teatteri-ilmaisun ohjaaja Katja Kujala sekä pieksämäkeläisten omaishoitajien teatteriryhmä Virtapiiri.

Marxismi ja utopismi
To 17.3. klo 17.00, Jyväskylän pääkirjasto, pieni luentosali (Vapaudenkatu 39–41)
Panelistit pohtivat marxilaisen aateperinteen suhdetta utooppiseen ajatteluun Karl Marx -seuran järjestämässä tilaisuudessa. Aiheesta ovat keskustelemassa professori Vesa Oittinen ja filosofi Keijo Lakkala Helsingin yliopistosta sekä filosofi Tuomas Nevanlinna.

Tapahtumasarjan järjestävät Keijo Siekkinen -seura ry, Suomen sana ry ja Kansan Sivistystyön Liitto ry. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy. Ohjelma löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta: http://jyvaskylantalvi2016.blogspot.fi/. Ohjelmamuutokset mahdollisia.

Lisätietoja:
Katriina Kajannes, kirjallisuuden dosentti, jytalvi(at)gmail.com


http://www.jyvaskyla.fi/kirjasto

11.2.2016Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje