Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mykkäelokuva ja keskustelua elokuvamusiikista Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa 19.2.

Mykkäelokuva ja keskustelua elokuvamusiikista Jyväskylän pääkirjaston Minnansalissa 19.2.

Kino Hopea -elokuvanäytöksessä Minnansalissa (Vapaudenkatu 39-41) esitetään perjantaina 19.2. klo 13 Charles Chaplinin 80 vuotta sitten valmistunut mykkäelokuva, joka kertoo tehdastyöläisten ankeasta arjesta Yhdysvalloissa 30-luvun lamakaudella.

Komiikan ja huumorin sävyttämässä elokuvassa ei kuitenkaan naureta ihmisten kurjuudelle, sillä Chaplin käsittelee teoksen dramaattisia aiheita, kuten ankaria olosuhteita ja köyhyyttä sympaattisella, yleisinhimillisellä otteella. Näytöksen jälkeen haastatellaan Jyväskylä Sinfonian fagotisti Risto Keinästä aiheena elokuvamusiikki. Myös yleisö saa osallistua keskusteluun.

Kino Hopea on eläkeläisille ja varttuneemmalle yleisölle suunnattu elokuvasarja, jossa esitetään laadukkaita uutuuselokuvia ja sykähdyttäviä klassikoita. Jyväskylän päivien aikaan 18.3. järjestettävän näytöksen leffavieras on Jyväskylän kaupunginteatterin uusi johtaja Hilkka Hyttinen ja kevään viimeisessä näytöksessä 22.4. on haastateltavana tutkija ja elokuvakriitikko Kaisa Hiltunen Jyväskylän yliopistosta. Näytöksiin on vapaa ja esteetön pääsy.

Elokuvien esitysoikeudet toimittaa Viihdepalvelu ja sopimuksen mukaisesti elokuvien nimet mainitaan ainoastaan pääkirjaston ilmoitustauluilla olevissa julisteissa. Tiedot elokuvista saa sähköpostilla liittymällä Kino Hopean postituslistalle, johon pääsee mukaan lähettämällä viestin osoitteeseen taideapteekki(at)jkl.fi.

Elokuvasarjan toteutuksesta vastaavat Keski-Suomen elokuvakeskus, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut ja Jyväskylän kaupunginkirjasto.

Lisätietoja elokuvista: http://www.ksek.fi/naytokset/kino-hopea

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
p. 014 266 4045
terho.valkonen(at)jkl.fi

11.2.2016Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje