Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kirjailija Pirkko Saisio Jyväskylän kaupunginteatterin keskustelutilaisuudessa 27.2.

Kirjailija Pirkko Saisio Jyväskylän kaupunginteatterin keskustelutilaisuudessa 27.2.

Kirjailija Pirkko Saisio vierailee Jyväskylän kaupunginteatterissa lauantaina 27.2.2016, jolloin hän tulee katsomaan juuri ensi-iltansa saaneen esikoisromaaninsa Elämänmeno klo 13 alkavaa esitystä. Esityksen jälkeen yleisölämpiössä järjestetään esityksen teemojen pohjalta yleisölle avoin keskustelutilaisuus, johon Saisio ja esityksen ohjaaja Kaisa Korhonen osallistuvat. Tunnin mittainen tilaisuus alkaa n. klo 16.20 teatterin ylälämpiössä ja sinne on vapaa pääsy. Tilaisuuden alustaa ja keskustelun käynnistää teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen.

Pirkko Saision (s. 1949) laaja kirjallinen tuotanto käsittää mm. romaaneja, näytelmiä ja elokuvakäsikirjoituksia. Hänet tunnetaan myös näyttelijänä ja ohjaajana. Saisio suoritti Suomen Teatterikoulun näyttelijäntutkinnon 1975 ja on myös toiminut Teatterikorkeakoulun dramaturgian professorina. Hänet on nimetty useita kertoja Finlandia-palkintoehdokkaaksi ja v. 2003 hän voitti palkinnon romaanillaan Punainen erokirja. Viime vuosina hänen töistään on televisiossa nähty sarja Tehdas ja yhdessä Pirjo Honkasalon kanssa käsikirjoittamansa elokuva Betoniyö. Molemmissa tuotannoissa näytteli myös kaupunginteatterin Elämänmenossa äidin, Eilan, roolin näyttelevä Anneli Karppinen. Pirkko Saisiolle on myönnetty Pro Finlandia -mitali v. 2007.

Teatteritiistai Elämänmenon teemojen pohjalta

Kaupunginteatterin seuraava Teatteritiistai järjestetään 23.2. klo 19 alkaen totuttuun tapaan teatterin ylälämpiössä. Tuolloin FT, tutkijatohtori Antti Malinen Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitokselta kertoo sodanjälkeisen Suomen henkisestä ilmastosta ja perheiden sosiaalihistoriasta rauhaan paluun aikakaudella. Lisäksi hän kertoo lokakuussa alkaneen muistitietokeruun tuloksista ja pohtii, ovatko esim. uudet muistot tuoneet joitakin uusia näkökulmia sodanjälkeiseen perhe-elämään. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja
Pirkko Saision vierailusta
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
tiedottaja Sirkka Helke, p. 014 266 4174
Teatteritiistaista
teatterikuraattori Antti Niskanen, p. 014 266 1925

10.2.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje