Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Reijo Kärkkäisen piirustuksia alitajunnnasta ja mielleyhtymistä Galleria Ratamossa Jyväskylässä

Kuopiolainen Reijo Kärkkäinen luottaa teoksissaan alitajuntaan ja mielleyhtymiin. Taiteilijaa inspiroivat kansantaide, lasten tekemät työt, underground-sarjakuva ja punkzineperinne. Galleria Ratamoon Kärkkäinen tuo piirustuksista koostuvan installaation. Luvassa on siis iso määrä kuvia, jotka keskustelevat keskenään ja jotka yrittävät luoda maailman yleiselle kaoottisuudelle jotain järjestystä. Piirustukset ovat Kärkkäiselle kuin päiväkirjamerkintöjä, hetkellisiä kuvallisia poimintoja omista ajatuksista.


Reijo Kärkkäinen: Mixed Bag, 2016, sekatekniikka paperille

"Esillä on piirroksia. Minua kiinnostaa kuvien virta. Yritän jäsentää ajatuksiani kaaoksen keskellä. Hetki ei pysähdy ja kaikki valuu, eikä mistään saa otetta.
Tärkeitä asioita: viiva, tarina, epävarmuus, alitajunta, koskettavuus, väri, mustavalkoisuus, kaaos, jäntevyys, huumori, melankolia, poliittisuus, populaarikulttuuri, henkilökohtaisuus.
Piirrokset ovat kuin päiväkirja, hetkellinen poiminta ajatuksista.
Prosessi: palaan ja työstän uudelleen, valmistan ajan kanssa.
Installaatio: pistän ne yhteen, keskustelemaan keskenään. Erilaiset kuvat luovat verkon, useista kuvallisista teemoista syntyneen kokonaisuuden, jossa ilmaisun lähde on tietty tuntematon alue ihmisen elämässä."


Reijo Kärkkäinen: Tulva, 2016, sekatekniikka paperille

Reijo Kärkkäinen (s.1964) on kuvataiteilija, joka valmistui taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Kuvataiteilijana Reijo Kärkkäinen on moniottelija, jonka tuotantoon mahtuu maalauksia, grafiikkaa, installaatioita, valokuvia, sarjakuvaa ja kuvituksia. Lisäksi hän toimii mukana kansainvälisessä taiteilijaryhmässä Le Dernier Crissä, sekä Kutikuti ry:ssä.

Lisää tietoa:
http://www.kuvataiteilijamatrikkeli.fi/fi/taiteilijat/2370
http://www.tabulaland.com/taiteilijat/reijo-karkkainen/
http://www.arslibera.com/taiteilijaSivu_01.php?id=100

Reijo Kärkkäinen: Down by the river
11.2.-6.3.2016
Galleria Ratamo
Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä
avoinna ti-su klo 11-18, vapaa pääsy
puh. 014 266 4389
ratamo(at)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/ratamo

10.2.2016Jukka Partanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje