Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginteatterilla käynnistyy Polemiikkia taidekritiikistä -keskustelusarja

Jyväskylän kaupunginteatterilla käynnistyy Polemiikkia taidekritiikistä -keskustelusarja

Taiteen edistämiskeskus järjestää yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa taidekritiikkiä käsittelevän Polemiikkia taidekritiikistä -keskustelusarjan kaupunginteatterin lämpiössä kevään 2016 aikana. Keskustelusarjan juontaa toimittaja Eila Tiainen. Moderaattorina toimii kirjallisuuden läänintaiteilija Vesa Lahti. Ensimmäinen avoin tilaisuus on 16. helmikuuta klo 17 alkaen. Ensimmäisen keskustelun teemana on taidekritiikki ennen ja nyt, katsaus taidekritiikin tilaan. Panelisteina paikalla ovat päätoimittaja Pekka Mervola, taidekriitikko, toimittaja Otso Kantokorpi, sekä musiikki- ja kirjallisuuskriitikko Siskotuulikki Toijonen. Keskustelua kommentoivat kirjailija Eeva Rohas ja kuvataiteilija, kriitikko Hannu Castrén.

Keski-Suomessa taiteilijat ja kulttuuritoimijat sekä suuri yleisö ovat esittäneet huolestuneisuutensa median kritiikin laatuun ja etenkin sen yhä vähenevään määrään. Tämä on myös valtakunnallisesti ongelmana kaikilla taiteenaloilla. Taiteen edistämiskeskus päätti tarttua asiaan järjestämällä yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin kanssa paneelikeskustelujen sarjan, jossa pohditaan kritiikkiin liittyviä kysymyksiä ja keskustellaan taidekritiikin tilasta. Yhteensä keskustelutilaisuuksia on viisi ja niiden teemat keskittyvät erilaisiin kokonaisuuksiin kuten taidekritiikin tilaan ennen ja nyt, kieleen, kriitikon kompetenssiin ja kritiikin vastaanottoon. Sarjan päätöstilaisuus järjestetään Jyväskylän Kesän yhteydessä heinäkuussa.

Keskustelijoina on alan asiantuntijoita, mm. Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola, kriitikko Otso Kantokorpi, filosofi Tuomas Nevanlinna, kriitikko Aleksis Salusjärvi ja dramaturgi Aila Lavaste.

Seuraavat tilaisuudet järjestetään teatterin ylälämpiössä 29.3., 19.4., 24.5. ja 14.7. Kaikki tapahtumat ovat yleisölle avoimia.

Lisätietoja
Läänintaiteilija Vesa Lahti, Taiteen edistämiskeskus, Keski-Suomen aluetoimipiste, p. 0295 330 834
Teatterikuraattori Antti Niskanen, Jyväskylän kaupunginteatteri, p. 014 266 1925


8.2.2016Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje