Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän vanhuspalveluissa riimiteltiin räppi- ja sanataiteilijan kanssa

Jyväskylän vanhuspalveluissa riimiteltiin räppi- ja sanataiteilijan kanssa

Räppäri Simo Nieminen Keljon muistipäiväkeskuksen asiakkaiden kanssaJyväskylän pitkäaikaishoidon Keljon osastolla kolme aloiteltiin tammikuista viikkoa poikkeuksellisella tavalla. Asukkaat pääsivät kokeilemaan taitojaan räp-sanoittajina ja kertomaan, millaisia elämänohjeita tai muistoja haluaisivat antaa eteenpäin.
Muistot ja elämänohjeet muotoutuivat sanataiteilija Simo Niemisen ohjaamana riimeiksi ja riimit räpiksi, joka esitettiin yhdessä räppäämällä rumpukoneen säestämänä.

Yhdessä sanoitettu Arvokas elämä-räppi kuului näin: ” Terveys on tärkeää, niin myös ystävät, sisaret, äiti, isä, pysyy lähellä. Kun matkustaa ympäri Suomea, voi nähdä luonnon monia muotoja.
Voi olla kiitollinen olemassa olosta, palveluista ja hyvästä hoidosta. Luonnolla voimat, koskella kuohunta, elämän virrassa monia aaltoja.”

Räppäri ja sanataideohjaaja Simo Nieminen toi aivan uudenlaisen lähestymistavan asukkaille ja henkilökunnalle pohtia omia arvojaan ja muistojaan. Näkyväksi ja kuulluksi tulemisen lisäksi muistelut ja räppi tarjosi virkistävän hetken osaston arkeen.
Mukana tilaisuudessa oli myös samassa rakennuksessa sijaitsevan muistipäiväkeskuksen asiakkaita ja osaston asukkaiden omaisia.

Myös Väkkärän palvelukeskukseen suunnitellaan räppi-hetkeä kevättalvelle.

Lisätietoja antaa: ohjaaja Helena Hjelt p. 014 266 3832, sanataideohjaaja, räppäri Simo Nieminen p. 040 512 7265

22.1.2016Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje