Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 20.1.2016

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunnan päätöksiä 20.1.2016

Lautakunta hyväksyi esitetyt avustussopimukset, osaltaan suunnitelman Vaajakosken kirjaston muutostöistä, päätti korkeakouluopiskelijoiden maksamasta hinnasta Monitoimitalon kuntosalille sekä päätti selvityksestä kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian kirjanpidollisen toimintamallin ratkaisemiseksi.

Yhteensä lähes 200 000 euron arvoiset 11 avustussopimusta hyväksyttiin esityksen mukaisesti

Jyväskylän kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi 11 kulttuurialan avustussopimusta, joiden yhteissumma on 192 150 euroa. Avustussopimukset suuruusjärjestyksessä: Lastenmusiikkiorkesteri Loiskis ry. 40 000 €, Taito Keski-Suomi ry 30 000 €, Jyväskylän Taiteilijaseura ry 22 000 €, Jyväskylän Tanssiopisto - Jyväskylän Tanssiyhdistys ry. 20 000 €, Keski-Suomen Alueooppera ry 20 000 €, Keski-Suomen Tanssin Keskus ry 20 000 €, Luovan valokuvauksen keskus ry 10 000 €, Eurooppa Neljä –teatterin kannatusyhdistys ry 8 000 €, Keski-Suomen elokuvakeskus ry 8 000 €, Tanssin Aika ry (festivaali) 8 000 € ja Jyväskylän kansanmusiikkiyhdistys ry 6 150 €.

Jyväskylän kaupungin kulttuuriavustuksiin sisältyvät yksitoista avustussopimusta on tehty toimijoiden kanssa, joiden toiminta on tarkoitettu jatkuvaksi ja toimintaa rahoittaa opetusministeriö tai jokin muu julkinen taho ja/tai joiden rahoitukseen osallistuvat myös seudun muut kunnat. Sopimukset käydään läpi vuosittain eikä niihin sisälly vastikkeellisuutta. Avustussopimukset tehtiin samojen toimijoiden kanssa kuin viime vuonna.

Vaajakosken kirjaston muutostöiden ensimmäinen vaihe tehdään tänä vuonna

Vuonna 1986 valmistuneessa Vaajakosken kirjastossa on tehdään tämän vuoden aikana lukuisia muutostöitä ja isompi remontti odottaa vuoden 2020 jälkeen. Tilapalvelu on pyytänyt lautakunnalta lausuntoa muutostöiden ensimmäisestä vaiheesta, jossa tiloihin rakennetaan nuorisotila. Muutostöihin on varattu 1,2 miljoonaa euroa. Lautakunta hyväksyi muutostöiden hankesuunnitelman omalta osaltaan.

Tänä vuonna tehtävässä ensimmäisessä vaiheessa nuorisotilojen käyttöön peruskorjataan ja muutetaan kirjastoauton tilat, kirjavarasto, väestönsuoja, talonmiehen asunto sekä kaistale kirjaston asiakastilaa. Katolle rakennetaan uusi ilmanvaihtokonehuone. Yhteispalvelupiste poistuu rakennuksesta ja liikuntatoimen toimistotilat sijoitetaan samaan pihapiiriin kuluvana vuonna peruskorjattavaan huolto- ja pukuhuonerakennukseen. Samassa rakennuksessa oleva liikehuoneisto otetaan kansalaisopiston käyttöön. Kirjastoautolle on jo vuokrattu toimitilat Jyskästä.

Ensimmäisen vaiheen muutosten yhteydessä kirjaston kalustusta ja osastojen järjestystä muutetaan ilman seinämuutoksia. Kirjaston lukusali siirretään opistosaliin ja yhteispalvelupisteen tilat otetaan kirjaston käyttöön siten, että kirjasto pystyy toimimaan vuoden 2020 jälkeen alkavaan kirjastotilojen peruskorjaukseen saakka.

Korkeakoululiikunnan liikuntatarralla alennusta Monitoimitalon kuntosalilta

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta hyväksyi Jyväskylän yliopiston tekemän aloitteen mukaisen esityksen opiskelijoiden kuntosalimaksusta Monitoimitalon kuntosalille. Päätöksen mukaan korkeakoululiikunnan liikuntatarran hankkineet opiskelijat pääsevät Monitoimitalon kuntosaleille 2 eurolla kerta ja voivat ostaa 10 kerran sarjalipun 18 eurolla. Yliopisto maksaa kaupungille opiskelijoiden kuntosaliharjoittelusta 15 000 euron kertakorvauksen ajalta 1.1.-31.8.2016.

Päätöksen taustalla on Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen ja Jyväskylän yliopiston viime vuonna tekemä uusi sopimus Hippoksen alueen liikuntapaikkojen käytöstä. Yliopiston aloitteesta uudistetun sopimuksen mukaisesti yliopisto maksaa 1.1.2016 alkaen kaupungin liikuntatilojen käytöstä hinnaston mukaisen vuokran aiemman kiinteän vuosimaksun sijaan. Sopimus laskee yliopiston maksamien liikuntatilavuokrien kokonaiskustannusta, mutta se muutti samalla aiemmin maksuttoman monitoimitalon kuntosalin JY:n opiskelijoille maksulliseksi. Hinnaston mukaisesti hinta olisi ollut 4 euroa kerta, tai 31 euroa 10 kertaa.

Kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian kirjanpidollisen toimintamallin selvitys tehdään alkuvuoden aikana

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti selvittää kaupungin sisäisenä arviointina teatterin ja orkesterin kirjanpidollisen toimintamallin vaihtoehdot talven 2016 aikana. Selvitys esitetään lautakunnalle 3.5.2016. Selvityksen jälkeen lautakunta voi esittää toimintamuodon muuttamista kaupunginhallitukselle ja edelleen kaupunginvaltuustolle, jolloin vaikutukset Jyväskylän Kaupunginteatterin ja Jyväskylä Sinfonian toimintaan ja talouteen olisi mahdollista ottaa huomioon jo vuoden 2017 talousarvion laadinnassa.

Jyväskylän kaupunginteatterissa ja Jyväskylä Sinfonialla on ollut vuodesta 2009 käytössä niin sanottu ylivuotinen budjetointi eli lupa tehdä tilikaudella tappiota, mikäli on kertynyttä ylijäämää edellisiltä tilikausilta, tai mikäli tappio voidaan suunnitelmallisesti kattaa seuraavalla tilikaudella. Nyt selvitetään toimivaksi todetun järjestelyn vakiinnuttamista ja toteuttamista kirjanpitolain ja kuntalain mukaisella toimintamallilla. Kirjanpito- ja kuntalain mukaisia tasejatkuvuuden toteuttavia malleja ovat kunnan liikelaitos, taseyksikkö ja kirjanpidollinen liikelaitos.


Kokouksen esityslista ja liitteet

Kokouksen esityslista ja liitteet on luettavissa tästä linkistä: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=1448. Materiaali on pdf-tiedostomuodossa.

Hyväksytty pöytäkirja tulee yleisesti nähtäville torstaina 28.1.2016 Jyväskylän kaupungin kirjaamoon, Vapaudenkatu 32 ja internetiin: http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_tek_tweb.htm

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- kulttuuri- ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja Antti Saleva, p. 040 734 8106
- kulttuuri- ja liikuntapalvelujen palvelujohtaja Ari Karimäki, p. 014 266 4001

20.1.2016Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje