Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ohjaamo Jyväskylä kutsuu Ohjaamoviikolla tutustumaan toimintaansa Veturitalleille

Ohjaamot tarjoavat uusia ohjauspalveluja nuorille ympäri Suomen: Ohjaamo Jyväskylä kutsuu Ohjaamoviikolla tutustumaan toimintaansa Veturitalleille

Nuorten palvelutarpeet ja kasvava nuorisotyöttömyys ovat synnyttäneet Suomeen uuden palvelun, nuorten Ohjaamot. Kaikille alle 30-vuotiaille tarkoitetuista Ohjaamoista nuori saa ohjausta ja tukea mm. opiskeluun, työhön tai omaan arkeen liittyvissä kysymyksissä. Ajalla 25.–31.1. vietetään valtakunnallista Ohjaamoviikkoa. Ohjaamo Jyväskylä kutsuu tuolloin nuoria, nuorten vanhempia ja toiminnasta kiinnostuneita tutustumaan uuteen palveluun.

Ohjaamossa nuorta autetaan eteenpäin

Ohjaamosta löytyy nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden ja itsenäisen asiointimahdollisuuden ohella apua työllistymisen kysymyksiin, opinto-ohjausta, sosiaaliohjausta sekä etsivän nuorisotyön tarjoamaa, rinnalla kulkevaa ja jalkautuvaa tukea pitempikestoisen ohjauksen tarpeisiin. Jyväskylän Ohjaamosta tavoittaa viikoittain myös TE-toimiston ja Kelan palvelut. Ohjaamosta pääsee helposti mukaan monipuoliseen vapaa-ajan toimintaan, jota tuottavat Jyväskylän nuorisopalvelujen lisäksi erilaiset kansalaisjärjestöt.
Ohjaamo Jyväskylä suunnittelee toimintansa yhdessä nuorten ja yhteistyöverkoston kanssa. Suunnitteilla on jatkossa tarjota mm. nuorten vertaisryhmiä erilaisiin elämässä ilmeneviin tuen tarpeisiin.

Ohjaamo Jyväskylä käynnistää Ohjaamoviikon jo torstaina 21.1. klo 12–16, jolloin Ohjaamon päivystyksen lisäksi tarjolla on toiminnallinen Työnhaun teemailtapäivä. Siellä saa mm. EURES-asiantuntijalta kattavasti tietoa liittyen ulkomaille lähtemiseen ja voi tulla kokeilemaan, miltä työhaastattelussa oleminen tuntuu. Ohjaamoviikolla toivotamme kaikki tervetulleiksi Veturitalleille tutustumaan Ohjaamon ja Veturitallien toimintaan ja nauttimaan Kahvila Kiskon tunnelmasta tiistaista torstaihin, jolloin Ohjaamo on auki klo 12–16 ja Kisko-kahvila palvelee klo 12–19.30.

Näin kuvailevat tuntojaan Ohjaamossa asioineet nuoret aikuiset:

”Haluan sanoa, että tämä teidän Ohjaamo on oikeasti tosi hyvä palvelu. Saa monta asiaa selviteltyä samalla kertaa ja tämä on paikkanakin tosi viihtyisä. Tänne on jotenkin helpompi tulla verrattuna noihin virastoihin, kun talo ja tunnelma on kotoisa, eikä niin virallinen.”
Ohjaamo Jyväskylä toimii Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6, 40100 Jyväskylä). Palvelu on avoinna ilman ajanvarausta ti-to klo 12–16.
www.facebook.com/ohjaamojyvaskyla
www.jyvaskyla.fi/tyollisyyspalvelut/ohjaamo

Ohjaamoviikko käynnistyy kutsuseminaarilla ma 25.1. klo 13–15 yhteistyössä Ohjaamohankkeita koordinoivan, valtakunnallisen Kohtaamo-hankkeen kanssa, ja päättyy pe 29.1. Veturitallien Kiskoklubin bändi-iltaan ja Walkers-kahvilaan, avoinna klo 22 saakka.

Viikon ohjelma: www.facebook.com/events/579940638825263/

Lisätietoja:
Ohjaamo-hankkeen projektipäällikkö Anne-Mari Landén, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä p. 040 341 6396
Ohjaamon hankekoordinaattori Anna-Kaarina Autere, Jyväskylän kaupunki p. 050 4491 225

20.1.2016Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje