Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kotialbumien valokuvia digitoidaan Jyväskylän pääkirjastossa ja päiväkeskuksissa

Kotialbumien valokuvia digitoidaan Jyväskylän pääkirjastossa ja päiväkeskuksissa

Kotialbumien kuva-aarteita tallennetaan jälleen digitaaliseen muotoon Jyväskylän kaupunginkirjaston toisen kerroksen aulassa, Tietotorilla (Vapaudenkatu 39-41). Kuvienkeräyspiste on auki kevätkaudella kuukauden ensimmäisenä maanantaina kello 15-18. Ensimmäinen keräyspäivä on 1.2. ja viimeinen 2.5. Kuvien tallentamisessa avustavat vapaaehtoiset kulttuuriluotsit.

Kuvia tallennetaan tänä keväänä myös muutamassa päiväkeskuksessa. Albumit auki -tiimi vierailee 26.1. klo 9.30-13.30 Väinönkadun päiväkeskuksessa, 2.2. klo 11-14 Kortepohjan päiväkeskuksessa, 16.2. klo 11-14 Keltinmäen päiväkeskuksessa ja 23.2. klo 11-14 Luhtisen päiväkeskuksessa.

Valokuvien tallentamisprojekti alkoi Helsingissä vuosituhannen alussa ja sittemmin se on levinnyt eri puolille Suomea. Tänä keväänä Jyväskylässä järjestettävät kuvienkeräystilaisuudet ovat jatkoa täällä jo vuonna 2014 alkaneelle toiminnalle, jonka tarkoituksena on kerätä mahdollisimman laaja kuvatietokanta Jyväskylästä ja jyväskyläläisistä. – Kaikkien kuvien ei kuitenkaan tarvitse kuvata Jyväskylää, vaan digitoitavaksi voi tuoda myös vaikka kuvia ulkomaanmatkoilta, tähdentää kulttuurituottaja Terho Valkonen, joka koordinoi Albumit auki -toimintaa Jyväskylässä.

Kuvien lisäksi tallennetaan kuviin liittyviä tarinoita

Albumit auki -kuvienkeräyspisteelle voi tuoda digitoitavaksi paperikuvia, dioja tai negatiiveja. Samalla tallennetaan kuviin liittyviä tarinoita ja saadaan näin talteen arvokasta kaupunki- ja kulttuurihistoriallista aineistoa menneiltä vuosikymmeniltä. Alkuperäiset kuvat palautetaan omistajalle heti digitoimisen jälkeen ja niistä saa halutessaan mukaan tallenteet muistitikulle. Digitointi on ilmaista ja kuvien käytöstä laaditaan sopimus, joka estää kuvien kaupallisen käytön ja muokkaamisen. Valokuvat tallennetaan avoimeen Albumit auki -kokoelmaan. Jyväskylässä tallennettuja kuvia löytyy osoitteesta: http://albumitauki.fi/jyvaskyla

Kuvia tiedotuskäyttöön löytyy Albumit auki -kokoelmasta: http://albumitauki.fi/jyvaskyla.
Kuvia käytettäessä on mainittava kuvalähteen nimi (kuvalähde: Etunimi Sukunimi).

www.facebook.com/albumitaukijyvaskyla

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen
Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
p. 014 266 4045
terho.valkonen(at)jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut

19.1.2016Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje